Fædrelandsvennen

Glad for lysning i oljefylken­e

- NTB

Statsminis­ter Erna Solberg (H) gleder seg over stadig færre oljeledige på Vestlandet, men hun kan ikke love at regionen nå er fullt og helt over kneika.

Krisen i oljebransj­en har rammet mange familier i Rogaland hardt de siste årene. Mandag fikk statsminis­teren komme hjem på lunsj til en av dem. For Gunvald Gundersen og familien på Randaberg utenfor Stavanger ble tilværelse­n snudd på hodet da han før jul 2016 mistet jobben etter 17 år i oljebransj­en. Solberg besøkte familien også for et og et halvt år siden, da alt så som mørkest ut. I går kunne Gundersen invitere til lunsj i familiens splitter nye hus og fortelle om lysere tider med ny, fast jobb i eventbrans­jen.

Statsminis­teren gledet seg over de gode nyhetene for tre- barnsfaren og hans familie.

– Dette viser at det kan gå bra, og at den erfaringen som man har med seg fra oljebransj­en, kan brukes på helt andre områder og i helt nye type jobber, sa Solberg.

Ferske arbeidsled­ighetstall fra SSB viser også at ledigheten nå er på vei nedover med henholdsvi­s 4,3 prosent på landsbasis og 4,7 prosent ledige i Rogaland. Til sammenlign­ing var ledigheten i juli i fjor på henholdsvi­s 5 prosent og 5,2 prosent i juli.

– Bunnen er nådd nå, og alle piler peker oppover igjen. Det viser at regjeringe­ns tiltak har virket, mener Solberg.

Høyre-lederen startet sin fire dager lange vestlandst­urné lørdag i Bergen og skal innom rundt 15 kommuner i Hordaland, Rogaland og VestAgder for hun avslutter velgersank­ingen i Dyreparken i Kristiansa­nd tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway