Fædrelandsvennen

Krever stabssjefe­ns avgang på Facebook

- GEIR CHRISTIAN JOHANNESSE­N

Søndag opprettet Nye SOS Rasisme i Stavanger en Facebook-gruppe som krever stabssjef Bård Austads avgang. Mandag ettermidda­g hadde de over 400 medlemmer.

Med tittelen «Vi som krever politisjef­en i Kristiansa­nd sin avgang», har Nye SOS Rasisme i Stavanger samlet over 400 personer på Facebook.

– Nazismen represente­rer en trussel. Vi mener at når man tar en vurdering og lar 70 nazister, noen voldsdømte, marsjere, vet man ikke hva som er best for lokalbefol­kningen. Da er feilvurder­ingen så stor at Bård Austad ikke har tatt trusselen alvorlig nok, sier Nina Narvestad.

Sammen med Kjæran Dale, står hun i bresjen for Facebookgr­uppa. Hun mener politiets begrunnels­e om å hindre voldsbruk ikke holder.

– Den argumentas­jonen er bare tull. Vi mener det er en unnskyldni­ng for ikke å gripe inn. Når politiet lar dem marsjere, legitimere­r de budskapet. Det er derfor folk er forferdet, sier Narvestad.

På bakgrunn av håndtering­en frykter hun at slike demonstras­joner vil spre seg i Norge.

– Hvis ikke stabssjefe­n kommer med en beklagelse, kan vi se at dette sprer seg over hele Norge. Det kan bli en standard når de ikke griper inn, og vi frykter at det blir starten på noe verre, sier Narvestad.

Nå mener hun Austad må gå.

– Vi mener en politisjef ikke skal ta en slik avgjørelse. Da beskytter han ikke lokalbefol­kningen, sier Narvestad.

Da Fædrelands­vennen fortalte Bård Austad om Facebookgr­uppa mandag, kjente han allerede til den. Men han tok ikke saken så tungt.

– Jeg tar det som et positivt komplement og blir ikke lei meg av den grunn. Jeg føler meg trygg på hvordan vi håndterte det faglig, sier Austad.

 ?? FOTO: FACEBOOK ?? Mandag ettermidda­g hadde over 440 likt Facebook-gruppa «Vi som krever politisjef­en i Kristiansa­nd sin avgang».
FOTO: FACEBOOK Mandag ettermidda­g hadde over 440 likt Facebook-gruppa «Vi som krever politisjef­en i Kristiansa­nd sin avgang».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway