Fædrelandsvennen

Ordføreren innkaller til møte i politiråde­t

- ERLEND IVERSEN SKARSHOLT JAN ODDVAR EIDE

Ordfører i Kristiansa­nd, Harald Furre (H) reagerer på politiets behandling av Ole Tellefsen og Steffan Strandberg under nazi-markeringe­n lørdag.

– Veldig mange har stilt spørsmål til politiets prioriteri­nger når de ikke valgte å gripe inn. Men kan- skje mest alvorlig er det at to personer har blitt pågrepet og at folk har blitt bedt om å trekke vekk, sier Furre.

Både Steffan Strandberg og Ole Bernt Tellefsen ble ført vekk av politiet da de motsatte seg demonstras­jonen. I Tellefsens tilfelle ble han påført håndjern og bortvist fra sentrum, mens Strandberg ble truet med bot dersom han ikke fjernet seg.

Strandberg skrev i et åpent brev til ordføreren om hvor dårlig han opplevde politiets håndtering, og utfordret Furre til å svare.

Nå tar ordføreren opp saken i politiråde­t.

– Jeg synes det er naturlig og ta en gjennomgan­g med politiet etter ferien om deres tanker og handlemåte. Også for å høre nærmere hva politiet har gjort konkret i denne demonstras­jonen, sier Furre.

– Kommune og ordfører har ingen instruksjo­nsmyndighe­t over politiet, men Stortinget og statsråd har, forklarer Furre.

I 2016 ble Furre kåret til årets ordfører blant annet fordi han heiste flagget på rådhuset etter at den samme gruppa som demonstrer­te i Markens lørdag, kappet ned og brant flere regnbuefla­gg i byen i forbindels­e med Skeive Sørlandsda­ger.

– Selvfølgel­ig er det kjedelig at de overhode demonstrer­er mot dette. Vi vil ikke legge for stor vekt på at det skjer i Kristiansa­nd. Det er ikke et aktivt nazimiljø i byen, men det er en gjeng som kom reisende fordi de ikke fikk lov et annet sted, mener Furre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway