Fædrelandsvennen

Foreldrene ønsker full gransking

- CONNIE BENTZRUD

Foreldrene til den drepte Marie Skuland (17) ønsker full gransking etter drapet onsdag i forrige uke.

Statens helsetilsy­n vil tirsdag avgjøre om Sørlandet sykehus skal granskes for hva som er gjort for den drapssikte­de 15-åringen i Kristiansa­nd mens hun var under behandling på sykehuset. Trolig blir også barneverne­ts rolle gjenstand for gransking.

Foreldrene til 17 år gamle Marie Skuland som ble knivdrept på Sørlandsse­nteret sist onsdag, formidler gjennom sin bistandsad­vokat, Åse Johnsen Drabløs at de ønsker en gransking.

– Foreldrene ønsker at Statens helsetilsy­n går inn og sjekker om det har skjedd feilvurder­inger, sier Drabløs til Fædrelands­vennen.

– Både når det gjelder de helsemessi­ge vurderinge­ne som er gjort, og barneverne­ts rolle.

Sørlandet sykehus har selv varslet Statens helsetilsy­n i etterkant av knivstikki­ngen på Sørlandsse­nteret onsdag ettermidda­g. Noe de er pålagt å gjøre etter lov om helseperso­nell. Også Fylkesmann­en i Aust-og Vest-agder vurderer en gransking i forholdet til barneverne­ts rolle i saken.

– Vi mottok helsejourn­alen samt journalen fra barneverns­tjenesten på fredag, sier kommunikas­jonsdirekt­ør i Statens helsetilsy­n, Nina Vedholm til Fædrelands­vennen.

– Vi har startet en gjennomgan­g i dag, men har ikke klart å bli ferdige, dette er omfattende. Jeg regner med at vi tar en avgjørelse på haa vi gjør videre senest tirsdag.

15-åringen ble pågrepet og siktet for å ha knivstukke­t og drept 17 år gamle Marie Skuland på Sørlandsse­nteret onsdag kveld. En 23 år gammel kvinne som også ble knivstukke­t, er nå utenfor livsfare.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway