Fædrelandsvennen

755 diplomater og lokalt ansatte kuttes i Moskva

- NTB

President Putin har gjort som han lovet i Helsingfor­s i forrige uke, men som få trodde på. Nye sanksjoner har sin pris, og hundrevis blir utvist fra Moskva.

Vladimir Putin sier at russerne lenge har vist tilbakehol­denhet overfor de amerikansk­e påstandene om at Russland har forsøkt å manipulere det amerikansk­e presidentv­alget. Han legger til at Russland heller ikke har svart på amerikansk­e sanksjoner.

– Vi hadde håpet på at situasjone­n ville endre seg, men hvis det skjer, så skjer det ikke med det første. Jeg tenkte det var på tide å vise at vi ikke la dette rulle og gå uten å gi et svar, sier Putin til Tv-kanalen Rossija 1.

Det russiske utenriksde­partemente­t meddelte fredag at antallet amerikansk­e og lokalt ansatte ved den amerikansk­e ambassaden i Moskva og tre konsulater skal settes til 455, nøyaktig det samme som Russland har av diplomater og lokalt ansatte i USA.

Putin sier at over tusen personer, amerikansk­e og lokalt ansatte, arbeider ved de amerikansk­e diplomatis­ke stasjonene I Russland Han ville ikke forklare hvordan det nøyaktige tallet på 755 kutt er kommet, men det omfatter både diplomater og lokalt ansatte. Nedskjærin­gen skal skje innen 1. september.

En amerikansk tjenestema­nn betegnet utvisninge­ne som både beklagelig­e og grunnløse og la til at Washington nå vurderer hvordan de skal svare på utspillet.

USA har tidligere innført en rekke sanksjoner mot Russland. I midten av juni vedtok Senatet sanksjoner som en reaksjon på russisk innblandin­g i valget i fjor, og tidligere har USA reagert på landets innblandin­g i Ukraina.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Russlands president Vladimir Putin.
FOTO: NTB SCANPIX Russlands president Vladimir Putin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway