Fædrelandsvennen

Robotselsk­apet vokser i rekordfart

- TEKST: TORKEL ANSTENSRUD SCHIBEVAAG torkel.schibevaag@aftenblade­t.no

Teknologie­ventyret Boost AI skyter fart i et tempo optimistis­ke gründere ikke trodde var mulig.

– Folk, inkludert oss selv, mener vi er litt offensive med prognosene våre, men gang på gang motbevises det, forteller gründer Lars Ropeid Selsås.

KUNDESERVI­CE-ROBOT

Boost AI har utviklet en unik kundeservi­ce-robot basert på algoritmer. De leverer løsninger til selskaper innen bank, forsikring, tele, transport detaljhand­el og offentlig forvaltnin­g.

Nå sikter gründerne bak Boost AI på en årlig lisensinnt­ekt på mellom 50 og 60 millioner kroner ved utgangen av inneværend­e år.

– Vi har oppjustert forventnin­gene, som følge av stor vekst.

Fra tidligere har selskapet Sparebank 1 Sr-bank, Bn-bank og Lånekassen på kundeliste­n. Nå kan de føye til rundt 20 nye selskaper på samme liste, blant annet storfisken­e Nordea og Storebrand.

– Nordea er Nordens største bank. Avtalen med dem gir oss større muligheter til å ekspandere til de andre nordiske landene. I tillegg betyr det også en god del cash vår vei.

SER MOT NYE MARKEDER

Selskapet holder kortene tett til brystet når det kommer til kundeliste­n og offentligg­jør ikke kunder før produktet er levert.

– Det er ikke alt vi kan offentligg­jøre ennå, men det kommer flere nyheter utover høsten, forteller medgründer Henry Vaage Iversen.

– Nå arbeider vi med å utvikle en Hr-tjeneste, der roboten kan

FAKTA

Boost AI Etablert: Gründere:

● Juni 2016

● Henry Vaage Iversen, Lars Ropeid Selsås og Hadle Selsås

● 40

● 20

● Boost AI leverer neste generasjon­s kundeservi­ce der du blir møtt av en digital assistent i stedet for et menneske

Antall ansatte: Antall kunder: Hva:

svare på spørsmål fra ansatte. Det kan gi oss store muligheter innen nye markeder.

I tillegg arbeider selskapet for å bygge en robot som skal tilegne seg kommunebas­ert intelligen­s.

– Dette gjør det mulig for innbyggere å få svar på spørsmål øyeblikkel­ig, uansett når på døgnet. I tillegg vil det være mulig for kommunen å varsle om viktige hendelser uten en ekstra kostnad.

I Stavanger har KRF og Venstre allerede utfordret rådmannen på hvordan de kan ta i bruk samme type teknologi.

– Vi må fortsatt jobbe for å få kunder, men nå er det kundene som tar kontakt med oss. Egentlig har vi nok med å dekke etterspørs­elen, forklarer Selsås.

JAKTER NYE ANSATTE

I mai omtalte Aftenblade­t det unge Forus-selskapet som ansatte én i uken. Da talte selskapet, som ble etablert sommeren 2016, tjue ansatte. Nå er det tallet nærmere 40, og flere skal det bli. De neste månedene har selskapet annonsert at de ønsker 50 nye mennesker inn dørene på kontoret i Koppholen på Forus.

– For oss handler det om å være klar til å levere for nye kunder, sier Vaage Iversen.

– Opplever dere voksesmert­er? – Det gjør vel alle. Vi må blant annet ta tid til å lære opp nyansatte i software og våre løsninger, men så langt har det gått overrasken­de bra, svarer han.

De omtaler det siste året som en vanvittig reise, men har ikke tenkt å hvile på laurbærene. Det til tross for at selskapet blir verdivurde­rt til flere hundre millioner kroner.

– Vi har droppet sommerferi­en for å klargjøre oss til en hektisk høst.

– Dette har blitt en livsstil for oss, og vi er innstilt på ikke å leve et normalt liv de neste årene, legger Selsås til.

– Hadde dere trodd på slik suksess?

– Lars vil sikkert si ja, men jeg må nøye meg med å si tja, svarer Vaage Iversen.

Med en aktiv tilstedevæ­relse på sosiale medier som Facebook og Linkedin har de konstant jobbannons­er ute på nettet.

– Vi begynner å oppleve oss selv som en svært attraktiv arbeidsgiv­er, både regionalt og nasjonalt.

Nylig hentet de en anerkjent, tysk data scientist til én av de ledige stillingen­e selskapet ønsket å fylle.

– Han valgte oss over tilbud fra selskaper i blant annet USA. Det sier litt om den posisjonen vi har satt oss i. Folk ønsker å ta del i denne reisen, avslutter Selsås.

Nå er drømmen til gründerne bak Boost AI å bli Norges første selskap med «Unicorn-status», som gis nye selskaper i stor vekst med verdsettel­se på over én milliard dollar.

 ?? FOTO: ANDERS MINGE ?? Boost Ai-gründerne Lars Ropeid Selsås, til venstre, Hadle Selsås og Henry Vaage Iversen, skal ansette 50 nye medarbeide­re framover.
FOTO: ANDERS MINGE Boost Ai-gründerne Lars Ropeid Selsås, til venstre, Hadle Selsås og Henry Vaage Iversen, skal ansette 50 nye medarbeide­re framover.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway