Fædrelandsvennen

Et tafatt og maktesløst politi

- Nye SOS Rasisme, Stavanger

Da jeg ankom arenaen for nazistenes demonstras­jon i lørdag, ble jeg i det jeg gikk mellom 30-40 nazister tilbudt propaganda.

●● De ble provoserte da jeg tørrspytte­t mot arkene de rakte mot meg, og de igjen kom med grove ord mot meg, som jeg møtte med: Har dere søkt om tillatelse? Hvorpå en av naziene frekt uttalte: Nei, vi trenger ikke gjøre det. Før jeg fikk spurt ham om hvorfor de var fritatt, kom tre politimenn og geleidet med vekk fra gjengen, for at jeg ikke skulle provosere dem mer.

Jeg ble altså vist bort. Det skulle vært motsatt. Nå beviste politiet av nazien hadde rett. De trengte ikke be om tillatelse.

Verre var det for damen som bor på Grim. Da hun, sammen med sin sønn kom ut fra gravlunden, ved kapellet, kom hun midt inn i gjengen med 70-80 nazister som hadde følge av politiet. Hun slengte noe dritt til dem og slo vekk et kamera de forsøke å filme henne med. Resultatet var at hun måtte vise legitimasj­on og deretter ble bedt om å forlate området. Hvis ikke ville hun få bot. Hun forlot sitt boområde for ikke å bli bøtelagt av politiet for å oppholde seg der. På vei hjem var to personer fra Nordfront, de samme som demonstrer­te, like i nærheten av huset hennes. Også denne gangen sto politiet mellom henne og dem. Hun kalte dem noen ”jævla idioter” og ga beskjed om at de ikke hadde noe i hennes nabolag å gjøre. Hvorpå den ene personen fra Nordfront skrek at han skulle spore henne opp, finne ut hvor hun bodde og komme å ta henne. Hva gjorde så politiet da de overhørte trus-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway