Fædrelandsvennen

Overbevist om Jerv-spill av Godset-kompis

Idelino «Idé» Gomes Colubali (23) måtte ta en telefon til Strøms godsetkomp­is Francisco Júnior før han bestemte seg for å takke ja til Jerv.

- TEKST: HÅVARD KARLSEN havard.karlsen@fvn.no

– De to er gode kompiser. Francisco Júnior sa bare at han måtte komme hit, sier Ricardo Pinho.

Han er agenten til Jervs nye spiss, og var tolk for 23-åringen under mandagens pressekonf­e- ranse i Grimstad.

– «Idé» er glad for å være her, og ta fatt på denne utfordring­en. Målet er å hjelpe Jerv til å nå målene sine, som blir å kjempe om en kvalifiser­ingsplass til eliteserie­n, sier Pinho.

Jerv har vært på spissjakt en stund, og fikk nylig nei fra Péter Kovács, som i stedet signerte for Arendal Fotball.

I Idelino Gomes får de en høyreist spiss. Han er 204 centimeter høy, og blir beskrevet som en trussel i boksen.

– Han her har x-faktor og ekstremkom­petanse på innlegg, komme inn i boks og være et uromoment, sier Jerv-trener Arne Sandstø.

Grimstad-klubben har slitt i serien i år, og ligger helt nede på en 12. plass i 1. divisjon med sine 19 poeng.

HAR FULGT SPISSEN LENGE

– Det viktigste for oss er å få videreført spillet vårt. Vi har sett at det er ingen i ligaen som slår oss på antall offensive innlegg. Vi har tre kamper i år der vi har slått innlegg annenhvert minutt uten at vi har fått noe ut av det, sier Sandstø, som tror nysignerin­gen kan rette på den statistikk­en.

– Det at han er så stor og sterk, gjør at han vil skape oppmerksom­het for motstander­en. Det vil åpne opp for flere av våre andre som vil være inne i boksen der. Kombinasjo­nen der vil bli veldig bra, og vil ta oss et steg videre, sier Sandstø.

Jerv ble oppmerksom­me på Gomes allerede i januar. Da ønsket klubben å satse på Alexander Lind og Jakob Toft som sine to spisser.

– Vi har ikke fått nok ut av de, og da trenger vi kanskje en konkurrent til, som gjør at Alex hever seg, sier Sandstø.

– Hva tenker du om de språklige barrierene?

– Jeg snakker jo flytende spansk, så det skal vi klare, sier Sandstø og smiler.

– INN OG UT AV LAGET

Gomes begynte karrieren i hjemlandet Guinea-bissau. Da han var 17 år gikk turen videre til Portugal. Der har han spilt for diverse klubber siden sommeren 2012.

I fjor ble han hentet til Boavista Porto i den portugisis­ke toppserien.

– Han har vært litt inn og ut av laget, men har spilt på et høyere nivå enn det Jerv er på. Han er en stor og sterk targetspis­s, som vi må bruke på riktig måte, sier Sandstø.

– Hvordan vil han takle å spille i norsk 1. divisjon, tror du?

– Jeg tror vi kan klare å bruke ham enda bedre enn hva Boavista gjør. De er veldig spillende, og smått langs bakken. Vi kan kanskje variere litt mer, og bruke styrkene hans litt mer, sier Sandstø.

Det er i første omgang snakk om en låneavtale ut sesongen for den høyreiste spissen.

– Situasjone­n er litt åpen akkurat nå, og vi må se hvordan oppholdet blir for begge parter. Vi utelukker ikke at oppholdet blir forlenget i Norge, enten i Jerv eller i en annen klubb, sier Pinho, spissens tolk.

Jerv håper å få 23-åringen spilleklar til søndagens hjemmekamp mot Fredriksta­d.

PS! Grimstad-klubben betaler ikke Boavista noen penger for å hente Idé Gomes på lån.

 ?? FOTO: HÅVARD KARLSEN ?? Idelino Gomes Colubali er klar for Jerv. Han kommer på lån fra den portugisis­ke toppklubbe­n Boavista.
FOTO: HÅVARD KARLSEN Idelino Gomes Colubali er klar for Jerv. Han kommer på lån fra den portugisis­ke toppklubbe­n Boavista.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway