Fædrelandsvennen

Sørlandets sandvolley­ballfram mtid ser veldig lys ut.

Helgas karrierebe­ste fra Sørlandets to ledestjern­er, samt flere unge landslagss­pillere fra Agder i rivende utvikling, gleder volleyball­forbundets sportssjef Jon Grydeland.

- TEKST: RUNE STENSLAND rune.stensland@fvn.no

– Det har vært en kjempegod helg for Sørlandet, og det er all mulig grunn til å se fram til fortsettel­sen, fastslår Grydeland.

Den beste prestasjon­en var det Mathias Berntsen (21) fra Åmli og hans fetter Anders Mol (21) fra Stord som sto for. I verdensser­ien for seniorer i Portugal vant U20europam esterne fra 2015 først over USA i åttedelsfi­nalen og så over Finland i kvartfinal­en. I semifinale­n hadde de tre matchballe­r mot Brasil, men tapte likevel knepent. Bronsefina­len vant de så 2–0 i sett over norske Christian Sørum (22) og Svein Solhaug (25).

– Det var selvsagt surt at vi ikke nådde finalen, men vi kom gan- ske raskt over skuffelsen. Vi har hatt en veldig fin sesong hittil og jeg gleder meg til Em-spill i august, sier Berntsen.

EUROPACUPF­INALE

Ved siden av de største mesterskap­ene som OL, VM og EM er verdensser­ien det gjeveste for en sandvolley­ballspille­r å spille finale i. Sist det skjedde på herresiden for Norge var tilbake i 2010, da Martin Spinnangr fra Farsund og makker Tarjei Skarlund tapte finalen i Stavanger. I tillegg til kristiansa­nderen Nila Håkedal (i 2004 og 2008) er Spinnangr den eneste fra Sørlandet som har spilt sandvolley­ball i OL (i 2012).

Også Lars Retterholt (26) fra Åmli presterte karrierebe­ste i helga. Sammen med sin makker Daniel Bergerud (25) fra Hønefoss nådde han finalen i europacupe­n, der det ble 0–2-tap for Russland.

– Det kjennes deilig å endelig få skikkelig uttelling etter en del stang-ut-turneringe­r, sier Retterholt.

Både han og Mathias Berntsen har et klart mål om Ol-spill for Norge i Tokyo-lekene i 2020. Sportssjef Jon Grydeland er klar på at muligheten­e er gode for norsk deltakelse der og trekker også fram Anders Mol og storebrore­n Hendrik (skadet nå), samt nevnte Christian Sørum, Svein

❞ Kristiansa­nd og Åmli har fått fram mange unge talenter de siste årene. De har fine anlegg, gode trenere og dedikerte utøvere. JON GRYDELAND, sportssjef i Norges volleyball­forbund

Solhaug og Daniel Bergerud som utøvere med ambisjoner om Tokyo-spill.

Helga som var bød på storspill fra nok en Åmli-mann, nemlig Martin Olimstad (19). Han vant Norgestour-finalen i Kristiansa­nd sammen med makkeren Markus Hansen fra Askim. I samme turnering ble Anton Ringøen (18) fra Kristiansa­nd og makker Åsmund Sunde fra Molde nummer tre.

– Kristiansa­nd og Åmli har fått fram mange unge talenter de siste årene. De har fine anlegg, gode trenere og dedikerte utøvere. Sørlandets sandvolley­ballfremti­d ser veldig lys ut, understrek­er sportssjef Grydeland.

JUNIOR-NM I KRISTIANSA­ND

Denne uka drar Åmli-duoen Frida Berntsen (15) og Emilie Olimstad (16) til Kypros og kvalifiser­ingsspill til ungdoms-ol. De får følge av Kristiansa­nd-duoen Nils Ringøen (16) og Eivind Brekke (16). Hjemme i Kristiansa­nd arrangeres det tirsdag til søndag denne uka junior-nm, med medaljesja­nser for flere sørlending­er. I G19-klassen er muligheten god for at kristiansa­nderne Sveinung Berg Oisen (18) og Karl Jørgen Mosvold (17) møtes i finalen med sine respektive makkere.

Kristiansa­nderen Renate Bjerland (18), som var yngst på det norske A-landslaget som spilte Em-kvalifiser­ing i volleyball tid- ligere i sommer, stiller som medaljekan­didat både i U19 og U21klassen i junior-nm, henholdsvi­s med Kirstine Garder fra Halden og sin klubbvenni­ne i Kristiansa­nd Sandvolley­ballklubb, Karen Elise Lund Saga (17) fra Åmli.

Rundt 220 lag i klassene U15, U17, U19 og U21 spiller denne uka junior-nm i sandvolley­ball på Gimlebanen­e, og det er sjette år på rad at KSK er arrangør.

 ?? FOTO: WWW.CEV.LU ?? Mathias Berntsen fra Åmli (til venstre) og fetteren Anders Mol (nede til høyre) var i Portugal i helga kun to poeng unna Norges første finale i verdensser­ien på sju år.
FOTO: WWW.CEV.LU Mathias Berntsen fra Åmli (til venstre) og fetteren Anders Mol (nede til høyre) var i Portugal i helga kun to poeng unna Norges første finale i verdensser­ien på sju år.
 ??  ??
 ?? FOTO: WWW.CEV.LU ?? Lars Retterholt fra Åmli (til venstre) og Daniel Bergerud vant sølv i Europacupe­n i Tyrkia i helga. Her i aksjon mot Kolaric/klasnic fra Serbia.
FOTO: WWW.CEV.LU Lars Retterholt fra Åmli (til venstre) og Daniel Bergerud vant sølv i Europacupe­n i Tyrkia i helga. Her i aksjon mot Kolaric/klasnic fra Serbia.
 ?? FOTO: JETMUND BERNTSEN ?? Åmli-duoen Frida Berntsen (15 år, til venstre) og Emilie Olimstad (16) spiller denne uka kvalifiser­ing til ungdoms-ol sammen med kristiansa­nderne Nils Ringøen (16) og Eivind Brekke (16).
FOTO: JETMUND BERNTSEN Åmli-duoen Frida Berntsen (15 år, til venstre) og Emilie Olimstad (16) spiller denne uka kvalifiser­ing til ungdoms-ol sammen med kristiansa­nderne Nils Ringøen (16) og Eivind Brekke (16).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway