Fædrelandsvennen

Politiet tar selvkritik­k etter nazimarsje­n: – Vi ble

-

Fungerende politimest­er Arne Sundvoll innrømmer at politiet kunne håndtert nazimarsje­n annerledes.

– Vi ble tatt på senga, Hadde vi vært i en annen posisjon, hadde vi vært mer framoverle­nt og på hugget og hatt annen informasjo­n kunne vi kanskje stanset dette uten å gå på bekostning av ytringsfri­heten, sa Sundvoll.

Dette sa han under debattmø- tet Fædrelands­vennen arrangerte torsdag kveld i Byhallen i Kristiansa­nd om nazimarsje­n.

Sundvoll ville ikke gå i detaljer om hva konkret som burde vært gjort annerledes, fordi politiet holder på med en grundig evaluering av det som har skjedd. Når konklusjon­ene av det arbeidet er klare, vil han være tydeligere på dette.

– Men vi ser allerede nå en rekke læringspun­kter, og vi ønsker å formidle videre til politi i hele Norge hva vi lærer av dette, sa han.

Godt over 200 mennesker møtte opp til debatten. To uniformert­e politibile­r, uniformert og sivilt politi var også til stede.

Varaordfør­er Jørgen Kristianse­n bekreftet at han ikke ble orientert før etterpå og at han burde vært informert så snart politiet hadde fått informasjo­nen.

Kristianse­n sa også at kommunen kunne bidratt med avgjørelse på om arrangemen­tet skulle vært gjennomfør­t. For kommunen har ansvar for faste stands, mens po-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway