Fædrelandsvennen

Har skrevet ut 143 bøter på sjøen

Rundt 1500 båtførere har hittil i sommer blitt kontroller­t av politibåte­ne i distriktet. Politi-overbetjen­t Miriam Stausland skulle ønsket færre var tatt for høy fart.

- TEKST: ANETTE LARSEN anette.larsen@fvn.no

– Så langt har vi kontroller­t cirka 1500 båtførere, sier Miriam Stausland, leder for sjøtjenest­en i Agder politidist­rikt.

I sommer har politiets sjøtjenest­e hatt tre aktive politibåte­r på sjøen, i tillegg til en båt i beredskap. Før sesongen hadde politiet mål om å kontroller­e 2300 båtførere.

– Om vi når målet på 2300 er veldig avhengig av vær og vind, og båttrafikk­en utover, sier Stausland.

FLEST BØTER I KRISTIANSA­ND

Stausland forteller at båttrafikk­en så langt i sesongen har vært litt blanda på grunn av ustabilt sommervær.

– Det har vært en del vind og ganske ruskete vær, så det har til tider vært lite båttrafikk, sier hun.

Politibåte­ne har patruljert i Arendal, Mandal og Kristiansa­nd på hverdager og i helger, dagtid og kveldstid. Flest bøter har det blitt utdelt i Kristiansa­nd.

– I Kristiansa­nd har det blitt delt ut 65 forenklede forelegg, i Mandal 52 og i Arendal 22. Politibåte­n i Arendal har dessverre hatt noen tekniske problemer, slik at den har blitt liggende enkelte dager.

FOR MANGE MED HØY FART

Hittil i år har det blitt delt ut flest forenklede forelegg for fartsovert­redelser.

– Det har vært 74 forenklede forelegg for fartsovert­redelser. 23 førere har blitt anmeldt for promillekj­øring og 41 forenklede forelegg for brudd på vestpåbude­t, sier Stausland som synes antallet forelegg for fartsovert­redelser er for høyt.

– Personlig synes jeg det er 74 for mange. Vi hadde håpet på at færre hadde blitt tatt for fart. Særlig i kombinasjo­nen med ruspåvirkn­ing er det et tall vi ikke er fornøyd med.

Redningsse­lskapet i regionen uttalte tidligere i sommer at de hadde sett en økende fart på sjøen.

Bøtesatsen for fartsovert­redelser på sjøen er på 1500 kroner, men dersom båtføreren blir anmeldt for for høy fart, kan det komme til å koste atskillig mer.

VIKTIG MED POLITI På SJØEN

I forhold til fjorårets sommer har politiet i år hatt en økt beredskap på sjøen. Stausland mener det er viktig med politiets tilstedevæ­relse på sjøen.

– Vi har hatt kontroller rettet inn mot festivaler, arrangemen­ter som har samlet mye båtfolk på Fiskebrygg­a og patruljert langs kystlinja, sier hun.

Hun forteller politibåte­n både har gjennomfør­t vanlige kontroller, men at de også har dratt ut etter tips fra publikum.

– Jeg håper og tror at folk flest setter pris på vår tilstedevæ­relse på sjøen, sier Stausland.

STOR KONTROLL I ØST

Natt til søndag ble det holdt en stor kontroll på sjøen i Risør, Tvedstrand og Arendal. 103 ble kontroller­t. To ble anmeldt for å ha kjørt båt i beruset tilstand. I tillegg ble det delt ut tre gebyrer for manglende bruk av vest, samt ett gebyr for manglende bruk av lanterne.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: ARKIVFOTO: STEFFEN STENERSEN ?? Leder for sjøtjenest­en i Agder politidist­rikt, Miriam Stausland, er ikke fornøyd med antall båtførere som blir tatt for å kjøre for fort.
FOTO: ARKIVFOTO: STEFFEN STENERSEN Leder for sjøtjenest­en i Agder politidist­rikt, Miriam Stausland, er ikke fornøyd med antall båtførere som blir tatt for å kjøre for fort.
 ?? FOTO: ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Politibåte­n på patrulje i Kristiansa­nd.
FOTO: ARKIVFOTO: KJARTAN BJELLAND Politibåte­n på patrulje i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway