Fædrelandsvennen

Har du sett all kunsten?

Ut august kan du se byens gatekunst på vegger, gjerder og andre innretning­er.

- JULIE SØRENSEN MOLVIK

Årets gatekunstf­estival varer ut august, og det er usikkert hva som vil skje med gatekunste­n etter den tid.

– Jeg vet ikke helt hva som skjer, men noe skal ned. Det meste er jo midlertidi­g, sier Arne Vilhelm Tellefsen som går under kunstnerna­vnet «Vlek».

– Hvordan har tilbakemel­dingene på gatekunste­n generelt vært her i byen?

– Veldig forskjelli­g. Jeg vil si 95 prosent har vært positive. De fleste bryr seg lite om de mindre pene bygningene vi bruker, men hvis det er bygninger med litt betydning så reagerer folk. Som for eksempel Musikkens hus, sier Tellefsen.

Han anslår at Kristiansa­nd nå har rundt 40–50 gatekunstv­erk på ulike steder i byen, i ulike størrelser.

– Det er hele tiden nye ting som dukker opp, og det kommer to store prosjekter til i år, røper han.

Kunstneren forteller at det er mye jobb å lage gatekunst rundt omkring i byen. Spesielt er de veldig avhengige av været.

– Vi er ikke den største eller rikeste festivalen. Det er få kunstnere som er med, og det er mye jobb. Og de som er med får faktisk betalt. Så det blir gøy å vise fram, forteller han.

«Flyvedikte­t» som henger over Markens, skal fjernes. Det var et kortvarig prosjekt på et par uker, som utvidet seg fordi det fikk så positive tilbakemel­dinger.

 ?? FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK ?? Musikkens Hus i Kongens gate har også et kunstverk litt gjemt, rundt et hjørne. Kunstner er Håkon Andersen.
FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK Musikkens Hus i Kongens gate har også et kunstverk litt gjemt, rundt et hjørne. Kunstner er Håkon Andersen.
 ?? FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK ?? Ener Konings står bak bildene på muren vis-à-vis Caledonien i Vestre Strandgate. Gjennom sommeren har det blitt noe slitt.
FOTO: JULIE SØRENSEN MOLVIK Ener Konings står bak bildene på muren vis-à-vis Caledonien i Vestre Strandgate. Gjennom sommeren har det blitt noe slitt.
 ?? FOTO: LENA RUSTAN FIDJESTAD ?? Fus-barnehagen i Vågsbygd har også blitt dekorert. Den er malt av kunstneren Håkon Andersen.
FOTO: LENA RUSTAN FIDJESTAD Fus-barnehagen i Vågsbygd har også blitt dekorert. Den er malt av kunstneren Håkon Andersen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway