Fædrelandsvennen

– Kanskje det beste jeg har levert i Start

Start la grunnlaget til 2–1-seieren gjennom en fantastisk førsteomga­ng mot Mjøndalen lørdag. Best av alle, Daniel Aase.

- HÅVARD KARLSEN

28-åringen var involvert i begge målene til Start i seieren på Sparebanke­n Sør Arena. Begge kom etter gode dødballer fra kantspille­ren.

Han viste også fram sin eminente teknikk flere ganger, serverte mange herlige framspill, og hadde gode kombinasjo­ner med lagkamerat­ene.

– Førsteomga­ngen er kanskje det beste jeg har levert i Start noen gang, så det er veldig gøy, sier Aase om egen innsats lørdag.

Han har startet 16 av 18 seriekampe­r så langt i sesongen, scoret tre ganger og levert fem målgivende.

– Jeg føler jeg har hatt en god sesong i hele år, men dette her var nok noe av det bedre, sier Aase.

Også kaptein Simon Larsen lot seg begeistre av lysluggen mot Mjøndalen.

– Når Daniel er i det humøret, og har den flyten og formen han har nå, da leker han stort sett med alle backer han møter, i hvert fall på dette nivået, sier midtstoppe­ren.

– EN UTROLIG SPILLER

Han er glad han spiller på samme lag som Aase, ikke mot ham.

– Hadde jeg spilt mot ham, ville jeg ha klippet han ned med en gang, sier Larsen og smiler.

– Vi prøver så ofte vi kan å sette opp Daniel i gode posisjoner, og vi vet at han ikke bare er god med ballen selv, han er også god til å spille gjennom andre, sier Larsen, og peker på det gode samarbeide­t Aase har utviklet med Eirik Wichne på høyrebacke­n.

– Klarer vi å sette ham opp i gode posisjoner, får vi mange innlegg, frispark og cornere. Det er veldig fint, sier Larsen.

Aase slo corneren som Tapio Heikkilä stusset videre til målscorer Niels Vorthoren på 2–0-målet til sørlending­ene. Nederlende­ren skryter av Aase, og sesongen sørlending­en har hatt så langt.

– Daniel er en utrolig spiller. Jeg er fra Nederland, og jeg har alltid elsket sånne typer. Han er veldig god med ballen, og har glimrende teknikk, sier Vorthoren.

– Daniel har kanskje vært vår viktigste spiller denne sesongen, sammen med Espen Børufsen. Han har også sørget for mange mål og målgivende pasninger i år, sier Vorthoren.

KNALLGOD FØRSTEOMGA­NG

Start dominerte banespille­t mot et svakt Mjøndalen-lag de første 45 minuttene i Kristiansa­nd. Vertene burde ha ledet mer enn 2–0 til pause.

Abubakar Ibrahim satte inn 1–0 etter 14 minutter, etter at han fikk ballen via Simon Larsen etter en corner fra Aase.

Vorthoren doblet ledelsen sju minutter seinere. Sørlending­ene hadde flere gode sjanser til å score flere ganger, blant annet da Ibrahim satte ballen i tverrligge­ren like før pause.

– I første omgang spilte vi den beste fotballen vi har gjort i år. Vi kunne ledet med fem-seks mål til pause, sier Aase.

I andreomgan­g kom Mjøndalen mer med i kampen, og reduserte ved Amahl Pellegrino 13 minutter før slutt.

Det ble et press mot målet til Håkon Opdal mot slutten av kampen, men sørlending­ene holdt ut, og kunne juble over tre poeng da dommeren blåste av kampen.

 ?? TEKST: havard.karlsen@fvn.no ??
TEKST: havard.karlsen@fvn.no
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX ?? Starts spillere og trenere kunne feire tre poeng foran sine egne supportere.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX Starts spillere og trenere kunne feire tre poeng foran sine egne supportere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway