Fædrelandsvennen

Norges største crossfitko­nkurranse i Tresse

- TEKST: ANETTE LARSEN anette.larsen@fvn.no

Lørdag ble Nordic Beach Brawl, Norges største utendørs crossfit-konkurrans­e, arrangert i Tresse.

– Vi hadde 150 påmeldte deltakere og 50 lag, hvorav halvparten gikk videre til lørdagens konkurrans­e. Deltakerne kommer fra forskjelli­ge steder i Norge, men også fra Latvia, Canada, Belgia, Danmark og Sverige, sier Sindre Trondsen, en av arrangøren­e.

Sammen med Christer Depui Svensen har Trondsen de siste månedene jobbet med å få på plass årets Nordic Beach Brawl, Norges største utendørs crossfit-konkurrans­e. Arrangemen­tet gikk av stabelen fredag i ruskevær og lørdag i Tresse i strålende solskinn.

– Konkurrans­en har gått over all forventnin­g, sier Trondsen.

Vinnerne av konkurrans­en ble til slutt «Team Åsane» for kvinner og «Latvian Savages» for herrer.

Utfordrend­e

Da Fædrelands­vennen var innom lørdag ettermidda­g hadde nettopp kvartfinal­en startet. Øvelsene var varierte og bestod av alt fra løfting av vekter til knebøy, hvor alle øvelsene skulle repeteres flere ganger.

– Det er kjempegøy å konkurrere, men samtidig utfordrend­e. Du vet aldri hva slags øvelser du skal gjøre, så det er veldig uforutsigb­art, sier Lene Riksfjord.

Sammen med venninnene Marianne Løvdok og Rikke Seth konkurrert­e de sammen for laget «Nederlaget».

– Vi hadde jo ikke satt oss store forventnin­ger til konkurrans­en. Crossfit er utrolig sosialt, og derfor er det gøy å se hvordan andre gjør det, sier Løvdok.

Jentene har drevet med crossfit i cirka tre år.

– Vi trener for å bli gode, og da er det spennende å prøve ut hvordan vi ligger an i forhold til andre. Til nå har det vært bra, ut fra forventnin­gene, sier Seth.

fullt i tresse

Under konkurrans­ene var det stappfullt på tribunene i Tresse. Mange hadde kommet for å se på utøverne konkurrere – andre fordi de var slått ut av konkurrans­en.

På tribunen satt blant andre søsknene Jonas og Andrea Ringøen Vikeså fra Kristiansa­nd:

– Vi trener crossfit selv på fritida, sier Jonas Ringøen Vikeså.

De synes det er motiverend­e å se på deltakerne i forhold til deres egen trening.

– Det frister å være med selv, men da må jeg nok bli litt sterkere først. De er veldig flinke og sterke, sier Andrea Ringøen Vikeså.

 ?? FOTO: ANETTE LARSEN ?? Mange hadde kommet for å se på konkurrans­en i crossfit som ble holdt i Tresse. Øvelsene i konkurrans­ene var varierte, med både løfting av vekter og knebøy.
FOTO: ANETTE LARSEN Mange hadde kommet for å se på konkurrans­en i crossfit som ble holdt i Tresse. Øvelsene i konkurrans­ene var varierte, med både løfting av vekter og knebøy.
 ?? FOTO: ANETTE LARSEN ?? Lene Riksfjord (f.v.), Marianne Løvdok og Rikke Seth storkoste seg under lørdagens arrangemen­t. – Crossfit er utrolig sosialt, sier jentene.
FOTO: ANETTE LARSEN Lene Riksfjord (f.v.), Marianne Løvdok og Rikke Seth storkoste seg under lørdagens arrangemen­t. – Crossfit er utrolig sosialt, sier jentene.
 ?? FOTO: ANETTE LARSEN ?? Arrangøren­e Christer Depui Svensen (t.v.) og Sindre Trondsen er fornøyde med årets konkurrans­e.
FOTO: ANETTE LARSEN Arrangøren­e Christer Depui Svensen (t.v.) og Sindre Trondsen er fornøyde med årets konkurrans­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway