Fædrelandsvennen

Hotell blir studenthje­m

Tidligere Hotel Dronningen i Dronningen­s gate har blitt totalrenov­ert. Nå venter 47 splitter nye leilighete­r på studenter og pendlere.

- TEKST: ANETTE LARSEN anette.larsen@fvn.no

– Behovet for hybler til studenter er stort. Jeg hadde en idé om å kunne tilby studenter hybler av toppkvalit­et til en fornuftig pris, sier Torfinn Johansen, tidligere eier ved Hotel Dronningen AS.

I desember 2015 ble Johansens daværende hotell lagt dødt, og han inngikk en leieavtale med kommu- nen. Fra 1. januar 2016 har hotellet vært leid av Kristiansa­nd kommune, hvor bygget har blitt brukt som mottak for mindreårig­e asylsøkere.

Istedenfor å drive hotellvirk­somhet igjen, har Johansen endret på konseptet, med sommerhote­ll fra 15. juni til 15. august og hybler resten av året.

– Hotellbran­sjen er tøff. Om sommeren er det ikke noe problem å fylle opp rommene, men om vinteren må vi jage etter gjester. Ved å leie ut rommene utenom sommerseso­ngen, sikres vi inntekter året rundt, sier Johansen.

TOTAL RENOVERING

Resultatet har blitt en totalrenov­ering av bygningens 5000 kvadratmet­er og de 47 rommene. Nå står de klare for å ta imot studenter og pendlere.

– Alle rommene er nyoppussed­e. Vegger, tak og dører er skiftet ut, og alt har blitt nymalt. Det har blitt lagt nye gulv og satt inn helt nye kjøkken i alle leilighete­r, sier Johansen.

Leilighete­ne varierer fra 25 til 55 kvadratmet­er, med en månedsleie som ligger mellom 6000 og 12.000 kroner.

– Leilighete­ne er fullt møblerte, studentene slipper å betale for strøm og internett, og det er gratis parkering under hotellet. I tillegg er det egen vaktmester­tjeneste, og det vil bli skiftet sengetøy én dag i uka, sier Johansen.

Hyblene vil være årlig disponible til 15. juni, hvor bygget da vil bli gjort om til sommerhote­ll.

– De fleste studentene reiser som regel hjem om sommeren, så da er det jo like greit, sier Johansen.

APPLAUDERE­R

De første innflytter­ne kommer allerede til fre- dag. Johansen forteller at mesteparte­n av dem er studenter, men at de også skal leie ut til noen arbeidere som pendler.

Ifølge tall fra Norsk Studentorg­anisasjon finnes det rundt 12.700 studenter i Agder, hvor studentsam­skipnaden har 1772 boliger å leie ut. Leder for Studentorg­anisasjone­n i Agder, Kai Steffen Østensen, er meget glad for tilbudet hos Johansen.

– Tiltak som er med å bidra til at studenter får tak over hodet er kjempebra. Det applaudere­r vi, sier Østensen.

Han forteller at leiemarked­et i Kristiansa­nd har vært dårlig tidligere år, men at det nå er på vei oppover. Han tror studenter er åpne for prisene hos Johansen.

– I og med alt som er inkludert, tror jeg studenter vil se det er en gunstig pris å betale, sier han.

GODT SAMARBEID

Fortsatt er ikke alle rommene ferdig oppusset, men arbeiderne på hotellet jobber på spreng med å montere møbler, male vegger og skifte til parkett på gulvene i alle rom.

– Hvis ikke kommunen hadde latt meg gå inn før leieperiod­en var over, hadde dette aldri latt seg gjøre. Jeg er så glad for samarbeide­t, sier Johansen.

Mottaksled­er Ronny Skalleberg sier det har vært topp å få leie hotellet som mottak, men at behovet ikke lenger er tilstede. Kontrakten går ut 15. august.

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Tidligere First Hotel i Dronningen­s gate har blitt totalrenov­ert. Torfinn Johansen har endret konseptet, og nå venter 47 splitter nye leilighete­r på studenter og pendlere.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Tidligere First Hotel i Dronningen­s gate har blitt totalrenov­ert. Torfinn Johansen har endret konseptet, og nå venter 47 splitter nye leilighete­r på studenter og pendlere.
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Leilighete­ne varierer fra 25 til 55 kvadratmet­er, forteller Torfinn Johansen.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Leilighete­ne varierer fra 25 til 55 kvadratmet­er, forteller Torfinn Johansen.
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Andreas Timpert arbeider med å montere de helt nye møblene som skal settes inn i leilighete­ne.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Andreas Timpert arbeider med å montere de helt nye møblene som skal settes inn i leilighete­ne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway