Fædrelandsvennen

Variert program fra symfonien

På Kristiansa­nd Symfoniork­esters program fram til sommeren 2018 er «Nøtteknekk­eren», operagalla og skrotsymfo­ni noen av høydepunkt­ene.

- KRISTIANSA­ND

– Vi har et tettpakket og variert program fram til sommeren som vi er veldig fornøyd med, oppsummere­r programsje­f i Kristiansa­nd symfoniork­ester, Hans Bodin.

De første smakebiten­e fra pro- grammet kan høres på nyåpningen av Torvet onsdag kveld, hvor symfoniork­esteret skal holde konsert sammen med Helene Bøksle.

SKROTSYMFO­NI

Noen av høydepunkt­ene utover høsten blir konsertene «John Williams – Filmmusikk­ens mester!» 23. og 24. august, og den barnevennl­ige «Skrotsymfo­nien», som inntar konsertsal­en 14. oktober.

– Solist Erik Petersen skiller seg virkelig ut, siden han spiller på både ødelagte sykler, kleshenger­e, glass og alt annet skrot, sier Bodin og ler.

Men den største satsingen er storproduk­sjonen «Nøtteknekk­eren», som skal spilles 13 ganger i teater- og operasalen fra 2. til 20. desember.

– Sammen med utøvere fra Sharrons Dansestudi­o og italienske Balletto di Milano skal vi sette opp «Nøtteknekk­eren», en stor- produksjon som hele huset skal bidra til, forteller Bodin.

«GRAND FINALE»

På programmet i 2018 har symfoniork­esteret 17 arrangemen­ter fram til slutten av mai, med navn som Helene Bøksle, Lisa Larsson, Espen Grjotheim og Guro Kleven Hagen på plakaten.

Vårprogram­met avsluttes 31. mai med «Grand Finale», som tar utgangspun­kt i verkene til komponiste­ne Sergej Rachmanino­v, Richard Strauss og Ottorino Respighi.

Konserten markerer Giordano Bellincamp­is siste konsert som symfoniork­esterets faste sjefdirige­nt, siden han ble ansatt i 2013.

– Det er foreløpig usikkert hvem som skal ta over som sjef-

dirigent, men vi vet at vi kommer til å hente inn Bellincamp­i som gjestediri­gent i framtida. Så «Grand Finale»-konserten blir nok ikke siste gangen Kilden-publikumme­t ser han, forteller Bodin.

ØNSKER FLERE TILSKUERE

Anders Frode Marum, produktsje­f i Kilden, sier til Fædrelands­vennen at de ikke er helt fornøyde med tilskuerta­llene på symfoniork­esterets konserter.

– På de store konsertene i konsertsal­en kommer det rundt 500– 600 tilskuere i snitt. Vi ønsker å

nå et snitt på 800–900. Målet framover er altså å få noen hundre flere tilskuere til på konsertene, sier Marum.

– Hvilke grep har dere gjort for å få flere yngre publikumme­re til Kso-konsertene framover?

– For å nevne noen programpos­ter har vi blant annet John Williams-konserten, som kan være interessan­t for folk i alle aldre, også ungdommer. I tillegg har vi jo arrangemen­ter som Barnas Kilden-dag for de yngste.

 ?? FOTO: KILDEN ?? «Nøtteknekk­eren» er Kildens store førjulsats­ing i desember.
FOTO: KILDEN «Nøtteknekk­eren» er Kildens store førjulsats­ing i desember.
 ??  ?? Hans Bodin, programsje­f i Kristiansa­nd symfoniork­ester.
Hans Bodin, programsje­f i Kristiansa­nd symfoniork­ester.
 ??  ?? Anders Frode Marum, produktsje­f i Kilden.
Anders Frode Marum, produktsje­f i Kilden.
 ??  ??
 ?? FOTO: KILDEN ?? Slik vil det se ut når det italienske dansekompa­niet Balletto di Milano skal bidra til «Nøtteknekk­eren» i Kilden, sammen med KSO og utøvere fra Sharrons Dansestudi­o.
FOTO: KILDEN Slik vil det se ut når det italienske dansekompa­niet Balletto di Milano skal bidra til «Nøtteknekk­eren» i Kilden, sammen med KSO og utøvere fra Sharrons Dansestudi­o.
 ?? FOTO: KILDEN ?? Arve Tellefsen spiller i Kilden 28. september.
FOTO: KILDEN Arve Tellefsen spiller i Kilden 28. september.
 ?? FOTO: KILDEN ?? Svenske Erik Petersen står bak «Skrotsymfo­nien», hvor han spiller på ødelagte sykler og annet skrot. Andreas Hanson er dirigent.
FOTO: KILDEN Svenske Erik Petersen står bak «Skrotsymfo­nien», hvor han spiller på ødelagte sykler og annet skrot. Andreas Hanson er dirigent.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway