Fædrelandsvennen

Kjent med problemet

-

●● Politistas­jonssjef i Kristiansa­nd, Ole Hortemo, har sett på statistikk på butikktyve­rier i perioden 2012–

2017. Han sier at sonen rundt Sørlandsse­nteret utmerker seg mest.

2016 var ifølge Hortemo året med desidert flest butikktyve­rier, mens politidist­riktet har opplevd en nedgang så langt i år. Totalt i Kristiansa­nd kom- mune er 230 butikktyve­rier anmeldt til nå.

– Dette er tall som varierer mye fra år til år. Hvis det er en periode med flere aktive tyver ser vi dette på statistikk­en med en gang, sier Hortemo.

Han sier politiet har mest fokus på ungdommer og forebyggin­g av videre kriminalit­et. Derfor henlegges mange av sakene, fordi de som er under 15 år ikke kan straffes.

Han er ikke overrasket over at Vest-agder ligger nest høyest i landet på antall anmeldte eiendomsty­verier. Hortemo forklarer at Kristiansa­nd ligger høyt på kriminalst­atistikk på mange områder, og at vinningskr­iminalitet ofte henger sammen med annen type kriminalit­et.

– Olav Thon Gruppen sine rapporter viser at aldersgrup­pen 36– 50 utmerker seg. Er dette overrasken­de for dere?

– Nei. Vi får ikke så mange anmeldelse­r av denne aldersgrup­pen inn til oss, men vi kjenner til det, sier han.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? På Ganni i Markens kan butikksjef Kari Helene Borch følge med på fire kameraer og de har ingen blindsoner.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD På Ganni i Markens kan butikksjef Kari Helene Borch følge med på fire kameraer og de har ingen blindsoner.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway