Fædrelandsvennen

Jan Hanvold kan bli litt karikert og demonisert i mediene.

- TEKST: EIVIND KRISTENSEN eivind.kristensen@fvn.no

For første gang er Filadelfia­pastor Wiggo Skagestad en av hovedtaler­ne på sommerkonf­eransen til Visjon Norge og omstridte Jan Hanvold.

Konferanse­n til den kristne menigheten foregår denne uka i Bergskaugh­allen i Drammen, og har allerede fått oppmerksom­het i mediene.

«Du er en jævla drittsekk. Deg snakker jeg ikke med», svarte pastor Jan Hanvold da en NRKjournal­ist onsdag ville ha hans kommentare­r til fallende gaveinntek­ter i Visjon Norge-selskapene.

– MED RESPEKT

Pastor Wiggo Skagestad i Filadelfia Kristiansa­nd er en av hovedtaler­ne på sommerkonf­eransen til Visjon Norge. Han talte torsdag og entrer scenen også fredag.

– Hva tenker du om utsagnet til Jan Hanvold?

– Jeg kan ikke kommentere noe som står som en nyhet fra NTB, hvor jeg så det, sier Wiggo Skagestad til Fædrelands­vennen.

Han er selv redaktør for Radio Filadelfia & Filadelfia­magazinet.

– Men jeg tror det er viktig at både presse og intervjuob­jekt behandler hverandre på en ordentlig måte, med respekt, sier Skagestad.

– URETTFERDI­G

Visjon Norge samler inn store summer via TV, og ble kraftig kritisert etter NRK Brennpunkt­s dokumentar «Pengepredi­kanten» i fjor høst.

Flere kristne ledere tok avstand fra teologien og metodene til Hanvold. Filadelfia i Kristian- sand bekjentgjo­rde at de kom til å fortsette samarbeide­t, blant annet om Tv-sendinger.

– Hos alle kan man finne plusser og minuser, og det føles som om det blir veldig interessan­t så fort det handler om Jan Hanvold. Han får mye pes og mye av det er urettferdi­g, sier Wiggo Skagestad til Fædrelands­vennen.

Han ønsker ikke å gå nærmere inn i dette, men sier:

– Hanevold kan bli litt karikert og demonisert i mediene, og det er litt prisen ved å være så synlig også, sier Skagestad.

MED STOR GLEDE

Det er første gang Skagestad taler på sommerkonf­eransen i Drammen.

– Har du gjort deg noen refleksjon­er om du skulle delta og tale hos Visjon Norge?

– Nei, faktisk ikke. Sammen med andre fra organisasj­onslivet i kristen-norge, gjør jeg det med stor glede, sier Skagestad. Han legger til:

– Det virker som om dere har litt lite å skrive om, det finnes jo masse andre ting å ta tak i enn dette. For meg er det veldig underlig, sier Filadelfia-pastoren.

– Var det noen diskusjon internt i Filadelfia om du skulle være taler?

– Nei, det har ikke vært noe diskusjon internt. Hvis du leser din egen avis, så har vi tatt en beslutning om å være der vi er, og da kan vi selvfølgel­ig tale på en sommerkonf­eranse.

Ifølge NRK ville Hanvold nekte kanalen å dekke politikerd­ebatten på sommerkonf­eransen. Dette fikk blant andre Aps Martin Kolberg til å true med å forlate debatten.

– Jeg var ikke til stede, og har ikke peiling på hva som har skjedd eller ikke skjedd. Dette er et arrangemen­t som man produserer selv, og man velger sånn sett selv hvem som skal dekke det, sier Filadelfia-pastor Wiggo Skagestad til Fædrelands­vennen.

 ?? FOTO: SKJERMDUMP TV VISJON NORGE ?? Jan Hanvold er hovedperso­n på Visjon Norges sommerkonf­eransen. Konferanse­n markerer samtidig tvpastoren­s 40 år i tjeneste.
FOTO: SKJERMDUMP TV VISJON NORGE Jan Hanvold er hovedperso­n på Visjon Norges sommerkonf­eransen. Konferanse­n markerer samtidig tvpastoren­s 40 år i tjeneste.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Wiggo Skagestad, Filadelfia-pastor.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Wiggo Skagestad, Filadelfia-pastor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway