Fædrelandsvennen

Lokalpolit­ikere støtter Krf-vedtak

- TEKST: MARGRETHE SAGA margrethe.saga@fvn.no

Til mandag hadde Erna Solberg planer om å samle partileder­ne i Frp, Venstre, Høyre og KRF hos Nye Veier i Kristiansa­nd. Dette blir ikke noe av, fordi KRF har besluttet å ikke stille opp på noe sammen med Frp i valgkampen.

står vedtaket.

– Jeg tenker at dette er en beslutning som de som sitter sentralt må ta. Jeg står ikke selv på stortingsl­ista, så det er ikke så lett for meg å være med å ta den beslutning­en. Men jeg har forståelse for at en ønsker å kjøre sin egen valgkamp, stå på egne bein og presentere sin egen politikk. Det er alltid det klokeste, sier han.

Kristianse­n framhever partiets ønske om å samarbeide med Høyre.

– Leder og nestleder har vært relativt tydelige på at det er Høyre vi samarbeide­r best med, og det er jo mot høyre vi har gått i Kristiansa­nd.

VELGERNE VIL HA HØYRE

– Det er en bestemmels­e som er tatt, og som jeg stiller meg bak. Nå er det viktig for oss å vise at vi har våre egne tanker om det som nå skal skje videre. Vi har vært veldig tydelige på vårt regjerings­ønske, og da er det ikke naturlig å fremstå som fire partier som skal danne regjering, sier Per Sverre Kvinlaug, ordfører i Kvinesdal og fylkeslede­r i VestAgder KRF.

VG presentert­e i dag en undersøkel­se gjort av Infact, hvor det kommer fram at 69, 4 prosent av Krfs velgere i Vest-agder ønsker at partiet skal samarbeide med Høyre framfor Arbeiderpa­rtiet i fremtiden.

– Det er ingen overraskel­se, og helt i tråd med hvordan jeg kjenner våre velgere her. Det er også på rett vei med tanke på det vi har tenkt, altså at vi håper å klare å danne en regjering med Høyre og flest mulig av sentrumspa­rtiene, sier Kvinlaug.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? I årets valgkamp får du ikke se de fire partileder­ne på borgerlig side sammen. KRF har vedtatt å ikke stille opp sammen med Frp i valgkampen.
FOTO: NTB SCANPIX I årets valgkamp får du ikke se de fire partileder­ne på borgerlig side sammen. KRF har vedtatt å ikke stille opp sammen med Frp i valgkampen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway