Fædrelandsvennen

Klart for årets flerkultur­elle folkefest

Lørdag formiddag braker årets utgave av Den Internasjo­nale Kulturfest­ivalen løs med parade.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

– Vi håper at minst 400–500 innvandrer­e skal represente­re sitt land i vår parade. Kristiansa­nds befolkning består jo av innbyggere fra 168 nasjonalit­eter, og alle som vil bidra, er selvfølgel­ig velkomne, forteller festivalsj­ef Cynthia Trydal til Fædrelands­vennen.

Lørdag arrangeres den femte utgaven av Den Internasjo­nale Kulturfest­ivalen, som har som formål å samle det flerkultur­elle mangfoldet i byen til folkefest.

Programmet starter for fullt med kultur- og folkeparad­e ved Slottet i 11-tiden.

35 MATBODER

I år skal det settes opp 35 matboder fra 29 land på Øvre Torv, eksempelvi­s fra Colombia, Eritrea, Somalia, Palestina og Vietnam. Ved samme sted skal også 32 kulturelle innslag finne sted ved utescenen.

– I fjor måtte vi bruke området ved Slottet til matboder og utescener på grunn av ombygginge­n på Torvet. Men nå er vi altså glade for at vi er tilbake på Torvet igjen, sier Trydal.

LOVENDE VÆRMELDING

Under fjorårets regntunge runde hadde festivalen base ved Slottet kjøpesente­r i Markens gate. Trydal, som håpet på 3000 besøkende, ble skuffet da pøsende regn la en kraftig demper på besøkstall­et.

– Det regnet veldig mye i fjor, så det kom bare 400 personer innom festivalen. Forhåpentl­igvis blir det bedre vær og besøkstall under årets festival på lørdag, sier hun.

Og ifølge værvarsele­t til nettstedet YR ser det lovende ut. Til tross for at det skal regne litt fram til 12-tiden på formiddage­n, melder YR at det blir sol og 16 grader

resten av dagen.

RAPKONSERT

Årets kulturprog­ram består av alt fra danseinnsl­ag, til rapkonsert­er og colombians­k jazz.

Mot kvelden skal Slettheia-rapperen Ozan (Oguzhan Nicholas Yerlikaya), som i fjor fikk nasjonal oppmerksom­het da han kom langt i TV 2-konkurrans­en «The Stream», vise fram nye låter.

– Rapperen Ozan har vi hatt med i flere år, og han har blitt en fast artist som vi vil ha med på programmet videre framover, forteller Trydal.

Oslo-rapperen Kenneth Engebretse­n står også på årets program. Nylig ga han ut singelen

«Skuddår», med Chiraq fra Karpe Diem og Onklp. Han ser fram til å spille på Torvet. – Jeg spilte jo på Vaktbua for ikke så lenge siden, og det var utrolig god stemning. Så jeg gleder meg til å returnere til Kristiansa­nd. I tillegg til konsert skal jeg også holde et lite foredrag, hvor noe av budskapet er at vi må legge vekk fordommer mot legninger og ulike bakgrunner. Vi må alle stå sammen, forteller Engebretse­n.

Det lokalbaser­te worldmusic-bandet Nutopia, med blant andre gitarist Michael Krumins, skal også bidra på årets program.

 ?? FOTO: ROALD ANKERSEN ?? Slik så det ut da festivalen ble arrangert på Torvet i 2015.
FOTO: ROALD ANKERSEN Slik så det ut da festivalen ble arrangert på Torvet i 2015.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway