Fædrelandsvennen

Våpenbesla­g hos nazi-demonstran­ter

- ERLEND IVERSEN SKARSHOLT

Tre uker før nazidemons­trasjonen i Markens gate gjorde politiet i Østfold beslag av flere våpen i en leilighet i Askim. De skal tilhøre personer som deltok i nazimarsje­n, ifølge nettavisen Filter Nyheter.

– 7. juli gjorde vi et beslag av diverse våpen i Askim, forteller politiover­betjent ved Øst politidist­rikt Thea Kaabbel til Fædrelands­vennen.

Ifølge Filter Nyheter skal det være snakk om et beslag i boligen til to medlemmer av «Den nordiske motstandsb­evegelse», som begge var sentrale under demonstras­jonen i Kristiansa­nd lørdag 29. juli.

– Vi venter på en rapport av gjennomgan­gen av våpnene. Det er snakk om replica våpen, plomberte og softguns. Om noen av dem er funksjonel­le kan jeg ikke svare på før de har blitt testet, sier Kaabbel.

Til Filter Nyheter sier hun at flere av våpnene framstår som funksjonel­le.

Kaabbel kan ikke bekrefte at det er snakk om to personer med tilknytnin­g til demonstras­jonen eller den nazistiske bevegelsen.

– Dem det gjelder er avhørt. De er ikke opprinneli­g herfra, og nå vil det bli vurdert av påtalemynd­ighetene om det skal bli tatt ut noen siktelse.

– Er det snakk om tidligere forhold?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere nå, sier Kaabbel.

– Jeg kan bekrefte at PST rutinemess­ig er orientert om denne saken. Det er lokalt politi som må uttale seg om beslaget, men det er klart vi ser det som bekymrings­fullt når personer tilknyttet et ekstremt miljø har tilgang på våpen, sier kommunikas­jonsdirekt­ør Trond Hugubakken i PST til Filter Nyheter.

 ?? MARTINSEN FOTO: JARLE R. ?? Det skal ha blitt gjort våpenbesla­g og narkotikaf­unn i boligen til to av personene som deltok i nazidemons­trasjonen.
MARTINSEN FOTO: JARLE R. Det skal ha blitt gjort våpenbesla­g og narkotikaf­unn i boligen til to av personene som deltok i nazidemons­trasjonen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway