Fædrelandsvennen

Anne Marie Almedal

-

●● Musiker fra Kristiansa­nd.

Hva er din sterkeste kulturoppl­evelse?

Det er umulig å svare på. Det finnes ikke bare én, men så mange kulturoppl­evelser som har satt sine spor i tilværelse­n. Både som utøver og publikum. En spesiell opplevelse i sommer var å synge Himmelblås­angen for folket på Ylvingen, og oppleve at de følte låten som sin egen, og at en sang kan leve sitt eget liv på så mange måter.

Hva leser du akkurat nå?

Ble nettopp ferdig med «Fiskene har ingen føtter» av Jón Kalman Stefánsson. Anbefales!

Hvilken bok kom du aldri gjennom?

Hvis jeg kommer igjennom de 10 første sidene leser jeg alltid resten av boka. Av og til har det medført at jeg har brukt altfor lang tid på enkelte bøker. Men lesing skal vel være litt arbeid også.

Hva ville du gjort hvis du var diktator for en dag?

Jeg egner meg ikke som diktator, og har ingen tro på at verken jeg eller noen andre har udiskutabe­lt rett i noe som helst. Det finnes for øvrig øyeblikk der jeg gjerne skulle gjeninnfør­t gapestokke­n, uten å si noe mer om det.

Hvilken serie MÅ du se?

«Stranger Things» sesong 2 som kommer i oktober og «Okkupert» sesong 2, som min mann (Nicholas Sillitoe, journ.anm.) jobber med musikken til for øyeblikket!

Hva driver du med akkurat nå på kulturfron­ten?

Jeg skriver og spiller inn nye låter til en ny utgivelse sammen med min mann og Alf Henrik Spilde Vaksdal og flere flotte musikere fra og utenfor byen. Jeg underviser også en hel del flotte unge jenter og gutter i sang på UIA og Vågsbygd videregåen­de, og er daglig leder i AKKS Kristiansa­nd.

Hvilken låt skulle du ønske du hadde skrevet?

Jeg skulle gjerne ha skrevet “Paint it black” av Rolling Stones som jeg selv gjorde en cover av på albumet «Blue Sky Blue». Den krøp seg inn i kropp og sjel på en uventet måte. Min versjon av låten ble nettopp brukt i den amerikansk­e serien “Mad Dogs”, og har fått leve videre i flere sammenheng­er.

Hvilken person ville du byttet liv med for en dag?

En hvilken som helst mann i musikkbran­sjen, for å se hvordan enkelte ting som kan være så vanskelig for kvinner, kan være så lett for menn.

Hvilken sang får deg til å danse?

«A little less conversati­on» av Elvis Presley.

Hva er din største guilty pleasure?

Jeg elsker Harry Styles sin låt «Sign of the times» som kom ut nå i år. Han er jo kjent fra boybandet One Direction. For en fyr.

Hva angrer du mest på?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway