Fædrelandsvennen

Veteranene spår politisk thrillerhø­st

- NTB

Småpartien­es linedans på sperregren­sen avgjør statsminis­terduellen mellom Solberg og Støre. Men spenningen er neppe over på valgnatten, ifølge partiveter­anene.

– Det endelige resultatet vil kanskje ikke være klart før dagen etter. Det blir nervepirre­nde, sier tidligere Venstre-leder Odd Einar Dørum.

Tidligere statsminis­ter og KRFleder Kjell Magne Bondevik tror spenningen­e på Stortinget kan vare et godt stykke utover høsten.

– Jeg tror det som kommer til å skje de første ukene etter valget denne gangen, er enda mer spennende og viktig enn det som skjer før og under valget, sier han.

Bondevik mener alternativ­ene er uklare på begge sider, noe som ifølge Krf-veteranen kan gi uventede vendinger i norsk politikk.

– Det er to klare statsminis­terkandida­ter, men hvem som kom- mer til å stille opp bak dem etter valget, er relativt uklart. Dette blir veldig spennende, sa han under et debattarra­ngement i Arendal mandag.

Dagen etter kom TV 2 med en meningsmål­ing som viser hvor store utslagene blir når småpartien­e bytter plass ved sperregren­sen. I målingen er Ap avhengig av støtte fra Rødt for å få flertall. Med 4,7 prosents oppslutnin­g bryter ytre venstrepar­tiet den viktige 4-prosentgre­nsen som gir rett til utjevnings­mandater.

Erna Solberg vil samarbeide med KRF, Venstre og Frp, men KRF og Venstre vil ikke sitte i regjering med Frp. Borgerlig kaos, er dommen fra de rødgrønne. På den andre siden vil Aps Jonas Gahr Støre ikke sitte i regjering med MDG, Rødt eller Venstre – noe som får borgerlig side til å snakke om «rødgrønn røre med Støre».

 ?? FOTO: NTB SCANIPX ?? Tidligere statsminis­ter Kjell M. Bondevik spår en spennende politisk høst.
FOTO: NTB SCANIPX Tidligere statsminis­ter Kjell M. Bondevik spår en spennende politisk høst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway