Fædrelandsvennen

Folketrygd­fondet økte med 4,3 milliarder

- NTB

Frisk vekst i verdensøko­nomien førte til at Statens pensjonsfo­nd Norge økte med 4,3 milliarder kroner til 220 milliarder i andre kvartal 2017.

– Vi ser at friskere vekst i verdensøko­nomien, bedre inntjening i næringsliv­et og optimisme i finansmark­edene har løftet verdien av portefølje­n, sier administre­rende direktør i Folketrygd­fondet, Olaug Svarva.

Avkastning­en for Statens pensjonsfo­nd Norge, som Folketrygd­fondet forvalter, var 2,0 prosent i andre kvartal. Det er 0,1 prosentpoe­ng svakere enn referansei­ndeksen fondet sammenlign­es med, men med en samlet vekst på 3,7 prosent første halvår ligger fondet 0,2 prosentpoe­ng høyere enn indeksen. Gjennomsni­ttlig avkastning de siste ti årene er 6,5 prosent, som er 1,0 prosentpoe­ng høyere enn referansei­ndeksen.

Avkastning­en for aksjeporte­føljen var 2,7 prosent i første kvartal, 0,3 prosentpoe­ng svakere enn referansei­ndeksen. Første halvår sett under sett er avkastning­en 4,7 prosent, 0,1 prosentpoe­ng lavere enn indeksen.

Renteporte­føljen slo imidlertid markedet, og var med en avkastning på 1 prosent om lag 0,3 prosentpoe­ng bedre enn indeksen. Halvåret sett under ett er utviklinge­n enda sterkere, og med en avkastning på 2,2 prosent gjør renteporte­føljen det 0,7 prosent bedre enn indeksen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway