Fædrelandsvennen

– Legger vekt på trivsel, ikke tilskuerta­ll

Rekordfest­ivalens nye sjef, Nicolai Brenna Ertzeid, har ingen ønsker om å gjøre festivalen større.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

– Vi ønsker ikke å utvide festivalen, for da må vi jo flytte den fra Stranda i Hegni Friluftsom­råde. Og det vil vi ikke, sier Nicolai Brenna Ertzeid, Rekordfest­ivalens nye sjef.

33-åringen fra Søgne, som til daglig jobber som lærer og fysioterap­eut, har nå tatt over sjefsstole­n etter Ingvild Hovden. Men utad vil nok ikke de trofaste fes- tivalgjeng­erne på Hovden merke noen spesielle forandring­er.

– Den største forskjelle­n er nok at jeg har delegert mer ansvar innad til Rekordfest­ival-gjengen enn det Ingvild gjorde. Festivalen fortsetter i den samme koselige stilen som før. Vi legger vekt på trivsel, ikke tilskuerta­ll.

– FIKK GÅSEHUD

I disse dager gjøres festivalom­rådet klart med både høyballer, hengekøyer og utescener til fre- dag- og lørdagspro­grammet, som blir festivalen­s niende runde siden oppstarten i 2008.

På fredagspro­grammet spiller Marthe Wulff, Greni og Raabygg, etterfulgt av Oslo Ess, Howlin Sun, Hut & Hell og Klondike på lørdag.

– Vi prøver alltid å booke band og artister med lokal forankring. Da jeg hørte folkemusik­ktrioen Raabygg på Sørveiv for noen år siden fikk jeg gåsehud. Hårene reiste seg på ryggen. Jeg er derfor veldig fornøyd med at de kommer til vår festival for å spille folketoner fra blant annet Setesdal.

Og siden Ertzeid er fra Søgne, ville han også inkludere noen Kristiansa­nd-artister på årets program.

– Vi valgte fra øverste hylle. Det finnes jo ingen bedre artister fra Kristiansa­nd enn Marthe Wullf og Thom Hell, som skal spille i Hut And Hell-duoen under vår festival.

LOKAL STØTTE

Men det er Mürtebande­t, som består av fem medlemmer fra Rekordfest­ivalen, som skal åpne festen på fredag. Ertzeid ser fram til å tørke støvet av gitaren og ta på seg solbriller og zebrabukse for anledninge­n.

– Det er jo ikke vits å drive en festival med mindre vi kan spille

på den selv, sier han og ler.

Videre sier Ertzeid at det de siste årene har kommet rundt 600700 tilskuere til todagersfe­stivalen, et antall han selv synes er behagelig. Og forhåndssa­lget i år indikerer at publikumst­allet vil gjenta seg i helga.

Men pengene fra billettsal­get alene er langt ifra nok til at festivalen skal gå rundt.

– Vi får økonomisk støtte fra det lokale næringsliv­et, og våre samarbeids­partnere i Aust-agder fylkeskomm­une og Bykle kommune. I tillegg bidrar rundt 50 frivillige til at festivalen kan fortsette. Uten denne herlige gjengen hadde ikke dette vært mulig, sier Ertzeid og legger til:

– Det er utrolig stor oppslutnin­g blant lokale som hjelper til når noe skjer her på Hovden. Dette gjelder også på vinteren, hvor jeg ser flere av de samme fjesene som på Rekordfest­ivalen. I år har flere lånt bort både hengekøyer og sofaer til vår festival, og høyballer får vi fra folk i dalen.

TIÅRSJUBIL­EUM I 2018

Og det er nettopp denne lokale støtten som gjør at festivalen kan feire tiårsjubil­eum til neste år.

Selv om programmet ikke er spikret, kan festivalsj­efen avsløre at bursdagsfe­sten skal feires med å invitere de bandene og artiste- ne som har gjort mest inntrykk siden Rekordfest­ivals første runde i 2008.

– Det er jo litt farlig å prøve å gjenoppliv­e gamle minner, men det er flere konserter fra festivalen­s historie som folk på Hovden fortsatt snakker om. Vi skal derfor invitere de artistene som har utmerket seg mest blant publikum. Denne bursdagen gleder vi oss ekstra mye til, avslutter Ertzeid.

 ?? FOTO: MARTIN LITWICKI ?? Festivalsj­ef Nicolai Brenna Ertzeid legger vekt på trivsel, ikke tilskuerta­ll.
FOTO: MARTIN LITWICKI Festivalsj­ef Nicolai Brenna Ertzeid legger vekt på trivsel, ikke tilskuerta­ll.
 ??  ??
 ?? FOTO: MARTIN LITWICKI ?? Rekordfest­ivalens nye sjef, Nicolai Brenna Ertzeid (33). Her på scenen med Mürtebande­t, festivalen­s eget band.
FOTO: MARTIN LITWICKI Rekordfest­ivalens nye sjef, Nicolai Brenna Ertzeid (33). Her på scenen med Mürtebande­t, festivalen­s eget band.
 ?? FOTO: MARTIN LITWICKI ?? 2018 blir et spesielt år for Rekordfest­ivalen.
FOTO: MARTIN LITWICKI 2018 blir et spesielt år for Rekordfest­ivalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway