Fædrelandsvennen

Kjapt og godt

Derfor er grillet makrell smaken av sommer

- Oppskrift: Lise Finckenhag­en LINE BLOKHUS/GODT.NO Godt.no er Norges største mattjenest­e levert av VG, Aftenposte­n, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelands­vennen.

Med en helt ordinær kulegrill og røykspon blir makrellen fantastisk saftig og god. Gni buken inn med grovt salt, og sleng en grankvist over glørne sammen med røyksponet for ekstra finesse.

Grillrøkt makrell med potet- og agurksalat 4 personer

To mellomstor­e makreller (eller fire små)

Grovt havsalt

Frisk timian (kan sløyfes)

Potet- og agurksalat:

400 g små, ferske poteter 1/2 agurk

Frisk dill

1 dl gresk yoghurt naturell 2 ss olivenolje

Salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:

1.

Rens og skyll makrellen. Fyll buken på fisken med litt grovt havsalt og frisk timian. For enkelheten­s skyld lar jeg makrellen ligge på et stykke aluminiums­folie, men den kan også ligge rett på en ren og smurt grillrist.

2.

Fyll grillkull på den ene siden i en kulegrill og tenn opp. Vent til varmen er i ferd med å dabbe av. Dryss over fuktig røykspon (legg gjerne på noen grankviste­r for smaken og utseende sin skyld, einerkvist­er gir også en fin smak) og legg fisken på den andre siden av grillen.

3.

Dekk til med et tett lokk og la makrellen ligge i ca. 35 minutter, litt avhengig av varmen og størrelsen på fisken. Er grillen litt for varm blir fisken tidligere ferdig og motsatt. Sjekk om fiskekjøtt­et løsner fra bena, da er den klar

4.

Vask og kok potetene med skallet på i godt saltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene tørre. Del agurken på langs og skrap ut den bløte kjernen med en teskje. Lag lange agurkstrim­ler med en aspargessk­reller eller skjær agurken i skiver. Bland sammen poteter, agurk (spar eventuelt noen strimler til pynt på toppen), dill, yoghurt og olivenolje. Krydre med salt og pepper. Server den saftige varmrøkte makrellen lun med potet og agurksalat.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway