Fædrelandsvennen

Vipers mer attraktive enn noen gang

Drøyt to uker før seriestart, knuser Vipers alle rekorder når det gjelder interesse rundt klubben.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Det har vært en progresjon i alle år, men i år stiger vi enda mer enn før. Både på salg av sesongkort og på sponsormar­kedet slår vi alle rekorder. I tillegg merker jeg også på privaten at folk prater enda mer om Vipers. Jeg hadde aldri trodd at vi skulle ha kommet så langt i år, sier daglig leder Terje Marcussen, når Fædrelands­vennen møter ham på Vipers-kontoret i Havnekvart­alet.

Symbolsk nok har kontoret - og klubben - flyttet opp to etasjer i bygget siden sist sesong som endte med seriesølv, andreplass i sluttspill­et og som igjen ga dem plass i Champions League-kvalik. I tillegg hadde de med rundt 1700 tilskuere det høyeste snittet i serien, og de ble kåret til årets arrangør for tredje året på rad.

– Men målet fremover er å levere enda bedre enn før, understrek­er Marcussen.

OPP TO MILLIONER I BUDSJETT

Det er svært hektiske dager der ikke minst alle kravene fra Det europeiske håndballfo­rbundet (EHF) i forbindels­e med Champions League-kvaliken i Aquarama 7.-8. september spiser mye av tiden. Likevel ligger klubben godt foran fjoråret på alle parameter.

Budsjettet blir på rundt 11 millioner kroner - opp en snau milli- on fra i fjor. Og dersom de kvalifiser­er seg til Champions League, blir omsetninge­n plusset på ytterliger­e to millioner.

Hovedinnte­kten kommer fra sponsorer med et budsjett på ti millioner, opp to fra i fjor. Totalt har klubben nå ca. 120 samarbeids­partnere, opp ca. ti fra forrige sesong. Midt i en tid der mange idrettsklu­bber i Kristiansa­nd og på Sørlandet opplever sponsortør­ke, har Vipers snart ikke plass til flere samarbeids­partnere.

– Drakta er utsolgt allerede, og alle spillerne har fått hver sin sponsor. Dessuten har vi solgt ut så godt som hele hallen. Bare på Champions League-drakta har vi noe plass da enkelte lokale sponsorer ikke har samme interesse av å eksponere seg der. Men vi er på et metningspu­nkt, sier Marcussen, som likevel er på jakt etter en ny salgs- og markedssje­f.

NESTEN 400 SESONGKORT

I tillegg har de også et klart mål om å heve inntektene fra publikum. Det blir litt færre billetter tilgjengel­ig for sponsorene, og dem som ikke brukes, skal Vipers selge på det åpne markedet. I tillegg selger de i år plassbille­tter, og ikke bare på et felt, slik de har gjort før.

Det virker å ha gitt effekt. I alle fall har de så langt solgt 370 sesongkort. Og bikker de 400 innen første seriekamp i Aquarama mot Byåsen 13. september, har de firedoblet tallene fra i fjor.

Målet er å heve tilskuersn­ittet ytterliger­e fra de 1700 de hadde i fjor.

– I de store kampene mot Larvik, Storhamar og kanskje Byåsen tror jeg vi kunne solgt flere billetter enn kapasitete­n på 2200. Men i oppgjørene publikum forventer vi skal vinne med mange mål, må vi være forberedt på at vi opple- ver færre tilskuere, slik Larvik har fått erfare. Men vi går for å øke tilskuersn­ittet i år igjen, men jeg vil ikke spå at Aquarama blir full i hver kamp, understrek­er Marcussen.

NEGATIV EGENKAPITA­L

Til tross for suksessen og interessen de opplever, sliter de fortsatt med en negativ egenkapita­l. Den har Norges Håndballfo­rbund lagt ned krav om at må snus til positiv innen 1. januar 2019 dersom de skal få eliteserie­lisens.

– Vi hadde 800.000 i minus 1. januar i år. Men vi har kontroll på det, og budsjetter­er med at vi skal ta det inn i løpet av 2017 og 2018. Men mitt håp er at vi klarer det allerede i løpet av denne sesongen, sier Terje Marcussen.

 ?? FOTO: HERMAN FOLVIK ?? Det var stinn brakke i Aquarama da Vipers banket Glassverke­t i vår. Siden den gang har interessen rundt klubben tatt ytterliger­e av.
FOTO: HERMAN FOLVIK Det var stinn brakke i Aquarama da Vipers banket Glassverke­t i vår. Siden den gang har interessen rundt klubben tatt ytterliger­e av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway