Fædrelandsvennen

– Jeg er totalt uberørt av resultaten­e

- PÅL WOLLEBÆK JØRGENSEN

Mattias Andersson har hatt en grusom start på trenerkarr­ieren i Arendal. I kveld venter lokalderby mot Jerv på Levermyr.

– Det har ikke vært en god start, og vi er et lag som desperat trenger poeng. Men jeg er «lugn». Jeg er totalt uberørt av resultaten­e, sier Arendal-trener Mattias Anderssn før «bykrigen» mot Jerv på Levermyr onsdag.

Etter at svensken tok over som trener for Knut Tørum før fellesferi­en har det kun blitt ett poeng på åtte kamper på hvittrøyen­e. I de siste kampene har et tamt Arendal-lag ikke vært i nærheten av prestasjon­er som holder dem i divisjonen. Særlig de to siste hjemmekamp­ene mot Åsane og Strømmen har vært skuffende.

– Det virker som laget knytter seg litt. For meg ser det ut som det sitter mest i hodet. Jeg prøver å si at de må glemme press og hva folk mener om oss, men det virker hele tiden som vi har noe å forsvare ute på banen. Vi så det mot Strømmen sist. Først da vi ble ti mann (utvisning på Rasmus Lynge Christense­n) skjedde det noe, forklarer Andersson.

KRISEKAMP FOR JERV SIST

Arendal-treneren fikk hard kritikk fra Agderposte­n på kommentato­rplass etter søndagens tap mot Strømmen. De skrev blant annet at Arendals nykommere har svekket laget. I sommer ble både Peter WiikKovacs, Avni Pepa og serberen Vlatko Lazic hentet.

– Det er ikke mitt fokus. Jeg leser ikke hva folk skriver om oss, sier Andersson, som tror en seier vil gjøre underverke­r for laget.

HAR ANALYSERT ARENDAL

Arne Sandstø og Jerv kommer fra et stygt 1–6-tap mot Kongsvinge­r på Gjemselund.

– Det var helt krise. Vi var tom for energi og flyttet ikke beina fort nok. Vi var restituert i kropp og hode etter Rosenborg-kampen, sier Sandstø, som har analysert Arendal og deres kamper.

– Vi vet hva de kommer med. De skal fort fram, og så er det mye langt og lite fotball. Det er mye fokus på lange baller, lange innkast og dødballer, sier Sandstø, og legger til:

– Jeg tror de har hatt problemer med at spillerne de henter ikke har spilt på en stund. I tillegg synes jeg det viser seg at lag som ikke har en tydelig spillestil ofte rykker ned. En trenger ikke bare å slå langt. I vår møtte vi et Arendal-lag som i hvert fall prøvde å spille.

– Du synes de spiller en utydelig type fotball?

– Det er tydelig at de skal fort fram, men det er mye fokus på lange innkast og dødball, sier Sandstø, som gleder seg til onsdagens kamp.

– Det er slike kamper som er sjarmerend­e. Vi gleder oss.

UKampstart på Levermyr er klokka 19.00 i kveld. Kampen kan du følge på fvn.no.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/NTB SCANPIX ?? Mattias Andersson på Sparebanke­n Sør Arena. Kampen mot Start er et av svenskens sju tap som fersk Arendal-trener.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/NTB SCANPIX Mattias Andersson på Sparebanke­n Sør Arena. Kampen mot Start er et av svenskens sju tap som fersk Arendal-trener.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway