Fædrelandsvennen

Gutt (12) satte fyr på rommet sitt

En barneverns­institusjo­n i Mandal sto i full fyr onsdag morgen. Bygget er totalskade­t. Politiet opplyser at brannen var påsatt av beboer.

- CHRISTINA ØSTTVEIT JARLE R. MARTINSEN TORMOD FLEM VEGGE

– Det er snakk om en mindreårig gutt som har tent på rommet sitt, sier Dag Helge Engeland, konstituer­t politistas­jonssjef i Mandal.

Politiet hadde i går en kort samtale med gutten, som vil bli tatt hånd om videre av barneverne­t.

– Vi har et nokså klart bilde av hendelsesf­orløpet. Det vil bli gjort oppfølging­savhør med gutten senere. Jeg kan bekrefte at han er for ung til å kunne straffes, sier Dag Helge Engeland.

Fædrelands­vennen har fått opplyst at gutten er 12 år.

Det var klokka 05.49 onsdag morgen at nødetatene ble varslet om brannen i barneverns­boligen i Gamle Hålandsbak­ken i Mandal.

– Bygget er overtent. Alle personer skal være ute, opplyste operasjons­leder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidist­rikt. Det var ingen fare for at brannen skulle spre seg til andre bygninger.

ÉN BEBOER

Kleivane opplyste videre at brannen var påsatt av en beboer, og at de raskt fikk kontroll på vedkommend­e. Gutten er ikke skadet, men to ansatte ble sjekket for røykskader.

– Det er ikke snakk om alvorlige røykskader, sier operasjons­lederen.

Politiet opplyser at det på nå- værende tidspunkt var én beboer, i tillegg til de ansatte, i bygget.

– Det var de ansatte som varslet om brannen. Vi har opplyst at det var kun den ene gutten som bodde der nå, og som har bodd der den siste tiden, sier Engeland.

MØTT AV FLAMMEHAV

Boligen var overtent da nødetatene ankom stedet. Brannvesen­et Sør rykket ut med et mannskap på 12 mann.

– Vi fikk melding om husbrann i Gamle Hålandsbak­ken. Da vi kom fram var huset fullstendi­g overtent. Vi ble møtt av et stort flammehav. Flammene hadde brent seg gjennom taket, forteller Torbjørn Høyland, innsatsled­er i Brannvesen­et Sør.

Brannvesen­et startet umiddelbar­t med utvendig slukking da brannen var så kraftig at det ikke var mulig å gå inn i huset med røykdykker­e.

Ifølge innsatsled­eren ble det fort klart at alle var ute av bygget.

– Politiet fikk informasjo­n av dem som hadde kommet seg ut av huset. Disse kunne bekrefte at det ikke var andre i boligen, sier Høyland.

 ??  ??
 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? En barneverns­institusjo­n sto i full fyr onsdag morgen. Politiet opplyser at en brannen skal være påsatt av en beboer.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN En barneverns­institusjo­n sto i full fyr onsdag morgen. Politiet opplyser at en brannen skal være påsatt av en beboer.
 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Brannvesen­et holdt på med etterslukk­ing onsdag morgen. Bygget er totalskade­t.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Brannvesen­et holdt på med etterslukk­ing onsdag morgen. Bygget er totalskade­t.
 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Bygningen har fått store skader. Alle personene kom seg ut av bygget.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Bygningen har fått store skader. Alle personene kom seg ut av bygget.
 ?? FOTO: 03811-TIPSER ?? Bygget var overtent da nødetatene ankom stedet. Det var ingen fare for at brannen ville spre seg til andre bygninger.
FOTO: 03811-TIPSER Bygget var overtent da nødetatene ankom stedet. Det var ingen fare for at brannen ville spre seg til andre bygninger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway