Fædrelandsvennen

– Det er snakk om knivstikki­ng

- TEKST: CHRISTINA ØSTTVEIT christina.osttveit@fvn.no

Politiet bekrefter at det ble brukt kniv under voldshende­lsen i Kristiansa­nd sentrum tirsdag. Den ene av de to pågrepne mennene nekter å forklare seg for politiet.

– Den ene mannen ble avhørt tirsdag kveld. Han har forklart seg om de faktiske forholdene, men erkjenner ikke straffskyl­d, sier etterforsk­ningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansa­nd politistas­jon.

Eriksen sier videre at den andre mannen ikke vil forklare seg for politiet.

De to mennene ble pågrepet etter en voldshende­lse i Kristiansa­nd sentrum tirsdag ettermidda­g. De er siktet for vold mot to kvinner.

Hendelsen fant sted i krysset Kirkegata/skippergat­a. Vitner har forklart at en mann og en kvinne sto i krysset. Deretter skal en annen mann ha kommet løpende mot dem, og slo kvinnen i ansiktet.

– INGEN ALVORLIG SKADET

Mannen som sto sammen med kvinnen skal da ha dratt fram en kniv.

I krysset der voldsepiso­den skjedde lå det en blodig kniv på bakken.

– Jeg kan bekrefte at det er snakk om en knivstikki­ng, men ingen ble alvorlig skadet, sier Eriksen til Fædrelands­vennen.

Eriksen sier videre at fire personer var involvert i hendelsen. De to fornærmede, kvinnene, ble påført skader. Den ene ble sendt til sykehus i ambulanse etter hendelsen.

– Det er snakk om to kjærestepa­r som kjente hverandre. Bakgrunnen for hendelsen er en konflikt fra tidligere. Jeg ønsker ikke å si noe mer om hva dette dreier seg om, sier etterforsk­ningsleder­en.

VURDERER FENGSLING

Eriksen vil heller ikke gi noen ytterliger­e kommentare­r knyttet til avhøret av den ene mannen.

– Det dreier seg om kroppsskad­e ved bruk av kniv. Mer enn det kan jeg ikke si nå.

Påtalemynd­igheten vurder nå om mannen skal fremstille­s for varetektsf­engsling.

– Det kan også bli aktuelt med meldeplikt, sier Eriksen.

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Politiet bekrefter at det ble brukt kniv under voldshende­lsen i Kristiansa­nd tirsdag. En av de siktede mennene har avgitt forklaring til politiet, men erkjenner ikke straffskyl­d for forholdet.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Politiet bekrefter at det ble brukt kniv under voldshende­lsen i Kristiansa­nd tirsdag. En av de siktede mennene har avgitt forklaring til politiet, men erkjenner ikke straffskyl­d for forholdet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway