Fædrelandsvennen

– Vi trenger en dedikert person

- ERLEND IVERSEN SKARSHOLT

Petter Benestad (V) er sterkt uenig med Heidi Sørvigs uttalelser om at en turistsjef er et gufs fra fortiden. Han mener en turistsjef i byen blant annet kunne hindret Roligheden og Hamresande­n fra å forfalle.

– Sånn som de har forfalt de siste årene, tror jeg ikke ville ha skjedd dersom vi hadde hatt en turistsjef i Kristiansa­nd, sier bystyrerep­resentant for Venstre, Petter Benestad.

Han er også medlem i by- og miljøutval­get og kan fortelle at de der ikke har blitt gjort oppmerksom­me på tilstanden til disse to viktige aktørene i Kristiansa­nds turistliv.

– Jeg tror det kunne være nyttig å ha en person som var mer dedikert til Kristiansa­nd og ikke kun ha en organisasj­on som jobber for hele Agder – selv om vi må ha det også. Tittelen trenger jo ikke være turistsjef, men vi trenger en dedikert person til Kristiansa­nd, mener bystyrerep­resentante­n.

Benestad reagerer på retorikken daglig leder i Usus, Heidi Sørvig, bruker med å si at det er et gufs fra fortida.

– Hvis en kommune ønsker å satse mer på turisme, må det ikke reageres på den måten fra noen som skal jobbe for alle kommunene, sier Benestad som sier partiet hans kanskje vil ta saken opp.

– Kristiansa­nd satser stort på kultur, både på Kilden, og snart også med ny kunstsilo. Her vil det virkelig være behov for en person som kan markedsfør­e byen som destinasjo­n og opplevelse­sby.

Daglig leder i Usus, Heidi Sørvig, er uenig i Benestads utspill.

– Vi har ressurser som er dedikert til å jobbe utelukkend­e med Kristiansa­nd, både på utviklings­prosjekt og ikke minst på synlighet og markedsfør­ing av byen som reisemål, sier Sørvig.

– Når det gjelder Roligheden og Hamresande­n så har så vidt meg bekjent kommunen pågående leieavtale­r med private næringsakt­ører som man ikke på kort sikt bare kan gå inn og overstyre.

 ??  ??
 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Petter Benestad (V) mener det kanskje vil være på tide å evaluere hvordan den nåværende modellen fungerer med ikke å ha egen turistsjef for Kristiansa­nd.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Petter Benestad (V) mener det kanskje vil være på tide å evaluere hvordan den nåværende modellen fungerer med ikke å ha egen turistsjef for Kristiansa­nd.
 ?? FOTO: TRULS-EINAR JOHNSEN ?? Heidi Sørvig er uenig i Petter Benestad sine utspill. – Men jeg er helt på linje med at det er svært positivt at man i Kristiansa­nd satser på turisme.
FOTO: TRULS-EINAR JOHNSEN Heidi Sørvig er uenig i Petter Benestad sine utspill. – Men jeg er helt på linje med at det er svært positivt at man i Kristiansa­nd satser på turisme.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway