Fædrelandsvennen

Her er den splitter nye hengebrua på Hovden

- ERLEND IVERSEN SKARSHOLT

Nå kan hyttefolk og turister igjen traske mellom Sloaros og Holmavatnh­ytta uten å bli søkkvåt på beina.

– Den gamle brua knakk på grunn av snømengden for noen år siden, kan den pensjonert­e politimann­en fra Vennesla, Svein Urdal, fortelle.

Han og tre andre medlemmer i DNT Sør har stått for byggingen av den 14 meter lange brua som nå henger mellom de populære turisthytt­ene Sloaros og Holmavatnh­ytta.

– Det har vært etterspurt av turister og hyttefolk, for det er en løype som blir benyttet av kjempemang­e. Før så måtte de vasse i elva fordi den gamle var knekt. Turistene som innviet den nye var veldig fornøyde, forteller han.

Lørdag ble de ferdige med å bygge den nye hengebrua som er en type som brukes på Hardangerv­idda, Jotunheime­n og Breheimen.

– Den nye skal tåle mangfol- dige tonn, og kommer ikke til å knekke med det første, sier Urdal.

Bjørn Brandtzæg ledet byggingen og kan fortelle om ei solid bru.

– Nå har vi laget en hengebru som vi tror skal tåle adskillige mange meter med snø, som vi lar være ute om vinteren. Dersom den ikke tåler snømengden­e må vi ta lemmene inn, forklarer Brandtzæg.

Til sammen ble det lagt ned 400 dugnadstim­er for å få brua ferdig.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Svein Urdal tester her den nye hengebrua. Det er lagt ned 400 dugnadstim­er i planleggin­gen og byggingen av den nye brua.
FOTO: PRIVAT Svein Urdal tester her den nye hengebrua. Det er lagt ned 400 dugnadstim­er i planleggin­gen og byggingen av den nye brua.
 ?? FOTO: SVEIN URDAL ?? Slik så den gamle brua ut. Den er nå demontert og fraktet vekk.
FOTO: SVEIN URDAL Slik så den gamle brua ut. Den er nå demontert og fraktet vekk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway