Fædrelandsvennen

Utsatte mistillits­forslag

- TEKST: STEINAR VINDSLAND steinar.vindsland@fvn.no

Styret ved Sørlandet sykehus utsatte diskusjone­n om mistillit mot direktør JanRoger Olsen til høsten.

Det ble resultatet av det ekstraordi­nære styremøtet i Kristiansa­nd tirsdag. Styret vedtok at direktøren skal evalueres til høsten, og det ble ikke stemt over mistillits­forslaget som har kommet fra de tillitsval­gte i Flekkefjor­d og Arendal.

– Jeg er opptatt av å ha gode samarbeids­forhold med de ansatte, det registrer jeg at ikke alle synes det er. Derfor må vi ta tak i dette på en konstrukti­v måte, sier Olsen til Fædrelands­vennen etter vedtaket.

Mistillite­n og krav om at direktør Jan-roger Olsen må gå, kom i et åpent brev fra tillitsval­gte i slutten av juni. Årsaken var en redegjørel­se direktøren hadde for sykehussty­ret 21. juni da han skrev:

«Det er en generell bekymring for den faglige kvaliteten på de kirurgiske tjenestene i Flekkefjor­d. Dette understøtt­es av flere alvorlige uønskede hendelser over tid. Administre­rende Direktør har tatt initiativ til en dialog med fylkeslege­n».

GENERELL KRITIKK

Denne formulerin­gen har tillitsval­gte tolket som en generell kritikk av 200 ansatte og et forsøk på omkamp om nedleggels­e av akuttkirur­gi og traumemott­ak ved Flekkefjor­d sykehus.

Statsråd Bent Høie har bestemt at det fortsatt skal være akuttkirur­gi og traumemott­ak i Flekkefjor­d, selv om direktøren foreslo nedleggels­e.

– Styret skal diskutere brevet fra de tillitsval­gte, og hva vi gjør med det. Vi har ikke et saksgrunnl­ag for å diskutere styrets tillit til direktøren, da må vi gjøre en grundigere prosess. Og da skal møtet være lukket. Det kan vi gjøre i forbindels­e med den årlige evaluering­en av direktøren til høsten, sa styreleder Camilla Dunsæd i møtet.

Det var ikke tillitsval­gt Susanne M. Sørensen Hernes og Merethe Krogstad Hoel fra Arendal enige i. Hernes mente styret må ta en avstemming på om det har tillit, og Krogstad Hoel pekte på at styret gjentatte ganger har vedtatt formulerin­ger om at styret forventer at direktøren tar fatt i dette.

IKKE KRISTIANSA­ND

Styremedle­m Tone Midttun pekte på at det bare er tillitsval­gte i Arendal og Flekkefjor­d som har undertegne­t brevet, og at ikke hovedtilli­tsvalgte eller andre i Kristiansa­nd er med på det.

– Det ligger noe her, sa hun. Foretaksti­llitsvalgt for overlegefo­reningen, Hans Thorwild Thomassen, bekreftet at miljøet i Kristiansa­nd ikke har vært med på dette, blant annet fordi de var enige med direktøren om at traumemott­ak og akuttkirur­gi i Flekkfjord burde vært lagt ned.

– Samtidig har det vært tunge prosesser også i Kristiansa­nd, både med revmatolog­isk, røntgenavd­elingen og bygging av nytt akuttbygg. Men det har ikke fått den oppmerksom­heten i media, og det fins ingen aksjonsgru­pper i Kristiansa­nd, sa han.

BEKLAGET

Direktøren beklaget at han hadde vært upresis i sin redegjørel­se til styret 21. juni, da han etterlot et inntrykk av at hele det kirurgiske miljøet i Flekkefjor­d hadde bekymrings­full faglig kvalitet, mens han egentlig mente bare det gastrokiru­rgiske miljøet.

Han tilbakevis­te på det sterkeste at hans kontakt med fylkeslege­n hadde som skjult agenda å omgjøre vedtaket om at akuttkirur­gi og traumemott­ak skulle legges ned i Flekkefjor­d.

 ?? FOTO: STEINAR VINDSLAND ?? Ansattetil­litsvalgte Susunne M. Sørensen Hernes (t.v.) og Merethe Krogstad Hoel ønsket at styret skulle stemme over mistillit mot direktøren, men slik ble det ikke.
FOTO: STEINAR VINDSLAND Ansattetil­litsvalgte Susunne M. Sørensen Hernes (t.v.) og Merethe Krogstad Hoel ønsket at styret skulle stemme over mistillit mot direktøren, men slik ble det ikke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway