Fædrelandsvennen

Størst omsetning i Norge i juli

- KRISTIANSA­ND ERLEND IVERSEN SKARSHOLT

– Av de rundt 440 kjøpesentr­ene i Norge, er vi det senteret som har høyest omsetning i juli, sier senterdire­ktør Ruben Storevold.

Omsetninge­n for måneden landet til slutt på 249,2 millioner kroner. Det er 2,1 millioner mer enn Strømmen Storsenter og 7,3 mer enn Sandvika Storsenter.

– Det er utrolig gøy. Kombinasjo­n av at Kristiansa­nd er en sommerby og at det er bra med folk her nede gjennom hele sommeren, har mye å si, sier Storevold.

I juni var omsetninge­n på 226,7 millioner kroner. Noe som er seks millioner mer enn fjoråret.

BESTE NOENSINNE

Sett bort fra desember-månedene og juleomsetn­ingen, så er juli 2017 den beste måneden Sørlandsse­nterets historie.

– I år har vi ny rekordomse­tning hvor vi slo fjorårets juli-måned med 10.2 millioner.

– Er det første gang dere har den beste omsetninge­n i landet?

– Nei, vi har vært størst én gang før. Det var i juli i fjor, forteller Storevold.

I tillegg til at Sørlandet er godt besøkt på sommeren, tror han også det er andre ting som spiller inn på hvorfor de har den beste omsetninge­n i landet.

– Senteret er veldig godt etablert. Vi har drevet i 30 år og har vært under kontinuerl­ig utvikling. Nye konsepter og butikker kommer stadig til. Nå er vi i areal landets største, så vi har plass til mange konsepter, sier Storevold.

Han kan fortelle at de har et mål om å nå tre milliarder i helårsomse­tning i 2020.

– Vi utvikler nye konsepter hele tiden, og vi har ti prosjekter som vi jobber med nå. Ett av dem er en stor, ny restaurant som heter Montana Grill. Den vil få 250 sitteplass­er inne og 150 ute.

Samtidig jobbes det også med å få på plass en kino på senteret. I framtida håper Storevold at tiltakene vil sette Sørlandsse­nteret på kartet som ett av de største i Norge.

– Vi skal kjempe om å være topp tre hvert fall. Nå er vi nummer fem. Vi må by på noe mer enn bare det som står på handle- lappen. Det er viktig å by på opplevelse­r, begeistre kundene og gi dem noe mer, mener Storevold.

TUNG TID

Selv om senteret kan rutte med gode tall i sommer har det også vært en av de tøffeste periodene på senterets 30 år lange historie. 26. juli ble Marie Skuland, som var ansatt i butikken Coop Obs på senteret, brutalt knivstukke­t og drept.

– Det var en veldig tøff hendelse. Våre tanker går selvfølgel­ig med til familien til Marie. Sakte, men sikkert begynner vi ansatte på senteret å ta tilbake hverdagen, noen fortere enn andre, forteller Storevold.

 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Senterdire­ktør for Sørlandsse­nteret, Ruben Storevold, er strålende fornøyd med omsetninge­n i juli som er den høyeste i landet.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Senterdire­ktør for Sørlandsse­nteret, Ruben Storevold, er strålende fornøyd med omsetninge­n i juli som er den høyeste i landet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway