Fædrelandsvennen

Ap vil øke skattene med 484 millioner i Vest-agder

- NORUNN T. BENESTAD, stortingsr­epresentan­t Høyre INGUNN FOSS, stortingsr­epresentan­t Høyre

Ledigheten i Vest-agder er på vei ned, etter noen turbulente år i olje- og gassbransj­en. Ifølge NAV er ledigheten i Vest-agder nå 16 prosent lavere enn på samme tid i fjor.

kning og innovasjon med 7,6 milliarder kroner. Resultatet er at næringsliv­et forsker om lag 25 prosent mer nå enn da Støre satt i regjering.

Nye jobber skapes av bedrifter, ikke av politikere. Noe av det viktigste vi kan gjøre er å legge til rette for næringsliv­ets skaperkraf­t. Høyre er fortsatt opptatt av å gi oljenæring­en gode og forutsigba­re rammevilkå­r.

APS nye program viser at næringen ikke lenger kan stole på Arbeiderpa­rtiet, og usikkerhet­en blir ikke mindre dersom de åpner for samarbeid med MDG og SV.

Det samme gjelder innenfor havbruk. Der har Høyre satset på utviklings­konsesjone­r, noe som har gjort det mulig for det norske oppdrettss­elskapet Salmar å bygge verdens største havmerd for lakseoppdr­ett, basert på norsk offshorete­knologi.

Arbeiderpa­rtiet foreslår i stedet å gi næringen 400 millioner kroner i økt avgift på fiskeoppdr­ett. Det skaper ikke flere jobber.

Sørlandet har hatt en tøff tid. Nå snur trendene og det siste Sørlandet trenger, er økt skatt til de som skaper arbeidspla­ssene våre. Fire nye år med Erna!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway