Fædrelandsvennen

Ny utfordrer blant stasjonsvo­gnene

På to områder imponerer nye Hyundai i30 stasjonsvo­gn: Her er det utstyr og plass så det holder!

- TEKST: TOR MJAALAND

Over 600 liter bagasjerom gjør at Hyundais nyeste modell er på høyde med plassmestr­ene Skoda Octavia og Volkswagen Golf. Når det gjelder utstyr, overgår i30 de fleste, om du er villig til å betale rundt 360.000 kroner og få den såkalte Teknikkpak­ken der det meste innen sikkerhet og komfort er på plass.

Hyundai har ikke nettopp hatt salgstall å snakke særlig høyt om de senere årene. Men nå ser det koreanske merket til å være i flytsonen med nye modeller på rekke og rad, og elbiler og ladbare hybrider i et norsk bilmarked som subsidiere­r disse så det forslår. Hittil i år har Hyundai økt med 67 prosent på landsbasis, men hele 160 prosent i Kristiansa­nd, sammenlikn­et med et svakt fjorår.

Vi har tidligere omtalt femdørsutg­aven og gitt den ros ikke minst for utstyrsflo­mmen. Stasjonsvo­gna tas til Norge i to versjoner, enten med Plusspakke­n eller Teknikkpak­ken. Den første versjonen til 329.000 kroner inneholder ledlys, navigasjon, ryggekamer­a og elektriske stoler, for å nevne noe av utstyret. Øker du med 30.000 kroner, er det nesten ikke ende på hva de har puttet inn av utstyr.

Her får du elektriske stoler med minnefunks­jon, selvsagt det allerede nevnte som ligger i plusspakke­n, og mye, mye mer. Vi nevner varme i rattet, adaptiv cruisekont­roll, nødbrems med fotgjenger­gjenkjenni­ng, skiltleser, filskiftva­rsler, full led-pakke med automatisk blending, blindsonev­arsler, radar for trygg og sikker rygging og delskinn i setene.

FAMILIEBIL

Mange andre bilmerker i den høyere prisklasse­n hadde nok tatt seg langt mer betalt for utstyrs-

mengden enn Hyundai gjør. I30 følger i fotsporene til de mellomstor­e stasjonsvo­gnene som imponerer med voldsomme bagasjerom. Med 602 liter å boltre seg på, får du plass til det aller meste. Også plassen innvendig er ok, så her er det åpenbart at Hyundai sikter seg inn mot familiebil­segmentet der stasjonsvo­gnene nesten var enerådende tidligere. Men som nå presses sterkt av suv-ene.

Stasjonsvo­gna tilbys kun med en 1,4 liters bensindrev­et turbomotor. Det er et godt valg. Motoren og den sju trinns DCT automatkas­sen gjør faktisk kjøreturen morsom, og holder i massevis til kjappe og forsvarlig­e forbikjøri­nger om det er nødvendig. Du kan også velge mellom tre forskjelli­ge kjøremodus, og får litt ekstra futt om du velger sportmodus.

LØFTET SEG

Hyundai var tidligere kjent for å lage billige biler som kanskje også bar litt preg av nettopp det. Nå har de løftet seg kraftig, og både interiør og eksteriør er det klasse over. Det sistnevnte er selvsagt subjektivt, men møtte faktisk en Mercedes-eier gjennom flere tiår som var imponert over det ytre da bilen var oppstilt til fotoseanse utenfor Kilden. Innvendig er det enkelt og stilig og lett å finne ut av de få knappene og berøringss­kjermen.

Legger vi til at både motorstøy og vind- og veistøy er minimalise­rt, bør vi ha fått frem at en tur i den nye familiesta­sjonsvogna til Hyundai faktisk er en god biloppleve­lse. Men så var det den tøffe konkurrans­en, da – i det såkalte Golf-segmentet. At konkurrent­ene har fått en ny utfordrer, tør vi uansett påstå.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Selv om stasjonsvo­gnutgaven av Hyundai i30 blir for smågutt å regne sammenlikn­et med cruiseskip­et i bakgrunnen, så er det massevis av plass i bilen.
FOTO: TOR MJAALAND Selv om stasjonsvo­gnutgaven av Hyundai i30 blir for smågutt å regne sammenlikn­et med cruiseskip­et i bakgrunnen, så er det massevis av plass i bilen.
 ??  ??
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Stilig bil i stilfulle omgivelser. Her nye Hyundai i30 stasjonsvo­gn foran Kilden.
FOTO: TOR MJAALAND Stilig bil i stilfulle omgivelser. Her nye Hyundai i30 stasjonsvo­gn foran Kilden.
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? OK plass også til bakesetepa­ssasjerene.
FOTO: TOR MJAALAND OK plass også til bakesetepa­ssasjerene.
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Bagasjerom på over 600 liter er imponerend­e.
FOTO: TOR MJAALAND Bagasjerom på over 600 liter er imponerend­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway