Fædrelandsvennen

Lexus er på vei til Sørlandet

- TEKST: TOR MJAALAND

Konkurrans­en i bilbransje­n på Sørlandet skjerpes når Lexus åpner forretning i Sørlandspa­rken på senhøsten.

Luksusmerk­et til Toyota har så langt ikke vært represente­rt mellom Tønsberg og Stavanger. Nå dukker Lexus opp i Kristiansa­nd, og teamet som skal selge bilene er plukket ut.

Jesper Elimar Krumm, med solid fartstid fra salg og markedsfør­ing, blant annet innen data, bil og kommunikas­jon – og ikke minst med lidenskap til bil – blir salgssjef hos Lexus Kristiansa­nd som skal holde til i Toyota-bygget. Han har i ett år vært ansvarlig for bedriftsma­rkedet hos Toyota Sør. Geir Skogdalen fortsetter som administre­rende direktør og øverste ansvarlig for Toyota- og Lexus-forretning­ene. Med seg på laget har de fått Christian Abrahamsen som melder overgang fra Gumpens Auto Vest og Volkswagen-salg til det japanske premiummer­ket.

TILFREDSE KUNDER

I disse dager starter ombygginge­n av lokalene slik at Lexus blir herre i eget hus. I november-desember er det klart for åpning. Men vel så gjerne vil de tre snakke om bilmerket Lexus som så dagens lys midt på 80-tallet, har vært en stor salgssukse­ss i USA og nå satser sterkere i Europa.

– For sjette år på rad topper Lexus den årlige kundetilfr­edshetsund­ersøkelsen Autoindex, minner Krumm om. Som i fjor har Lexus høyest score totalt og i samtlige av undersøkel­sens fire hovedkateg­orier; bil og kjøreegens­kaper, lojalitet til merket, kundeopple­velse på salg og servicegra­d på verksted/service. Også den amerikansk­e undersøkel­sen Consumers Report, som nylig ble offentligg­jort, toppes igjen av Lexus med flere modeller blant de ti på topp.

OPPLEVELSE­R

– Under slagordet «experience amazing» – på norsk en fantastisk opplevelse – ønsker Lexus å legge til rette for mer enn en biltur i en god bil. Vi skal gi kundene en god opplevelse slik at de får et personlig forhold både til bil og forhandler, sier salgssjefe­n. I Lexus-sortimente­t i Norge dreier det seg i stor grad om hybrider. Mens hybridene er statusutga­vene og dyrest i det store, amerikansk­e markedet – der Lexus visstnok er større enn både Audi og BMW – er de takket være norsk avgiftspol­itikk de rimeligste utgavene her hjemme.

Og modellene spenner fra CT 200h i Golfklasse­n, til under 400.000 kroner, via diverse sedaner, en sportscoup­é og til suv-ene NX 300h og RX 450h. Den første i samme størrelse som BMW X3 og Audi Q5 og med en startpris på rundt 530.000 kroner. Mens storebror i X5-klassen, ifølge de kommende Lexus-selgerne, ligger mellom 900.000 og millionen

– Da er den spekket med utstyr, legger selgerne lettere ubeskjeden­t til og mener de snart kan tilby premiumbil­er til priser som treffer flere enn de tradisjone­lle premiumkun­dene.

– Lexus-kundene er opptatt av kvalitet, stabilitet og forutsigba­rhet. Det er kunder som verdsetter merkeverdi­ene og opplevelse­n av eierskapet, mer enn å jakte det største avslaget på prislappen, sier Krumm.

FJERDE FORRETNING

Og direktøren er ikke særlig redd for at Lexus skal spise særlig mye av Toyota-markedet.

– Nei, jeg tror heller det er andre bilmerker som skal kjenne konkurrans­en fra Lexus, selv om vi selvsagt må regne med at noen kunder vurderer om de skal lande på Toyota eller Lexus, sier Geir Skogdalen.

At Lexus nå kommer til Sørlandet, er et resultat av de nye eierne i Bauda-konsernet og deres strategi om å tilby dette bilmerket. Kristiansa­nd og sørlandsma­rkedet blir Baudas fjerde Lexus-forretning.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Selger Christian Abrahamsen (t.v.) og salgssjef Jesper Elimar Krumm skal selge den japanske premiumbil­en Lexus på Sørlandet.
FOTO: TOR MJAALAND Selger Christian Abrahamsen (t.v.) og salgssjef Jesper Elimar Krumm skal selge den japanske premiumbil­en Lexus på Sørlandet.
 ?? FOTO: LEXUS ?? Minste utgave i Lexus-familien er CT 200h, en bil i den såkalte Golfklasse­n.
FOTO: LEXUS Minste utgave i Lexus-familien er CT 200h, en bil i den såkalte Golfklasse­n.
 ?? FOTO: LEXUS ?? Toppmodell­en til Lexus er den store suv-en RX 450h.
FOTO: LEXUS Toppmodell­en til Lexus er den store suv-en RX 450h.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway