Fædrelandsvennen

❞ Jeg husker ballen ble slått inn. Så var det blackout.

Ull/kisaspille­ren Ciise Aden Abshir ble liggende bevisstløs på Sør Arena – nå takker han Start-legen.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Det er noen episoder som gjør at et en forsamling på flere tusen mennesker kan bli helt stille. Hendelsen på Sparebanke­n Sør Arena 7. mai var en slik.

– Det var ikke veldig ålreit. Det var en ubehagelig opplevelse, sier Ciise Aden Abshir.

Det har gått over tre måneder siden Ull/kisa-spilleren ble liggende helt bevisstløs i flere minutter på kunstgress­et i Kristiansa­nd når han snakker med Fædrelands­vennen, dagen før Start og Ull/kisa møtes igjen.

– DA VAR DET NATTA

Det var spilt 39 minutter av oppgjøret, da et frispark ble slått inn i feltet. Midtstoppe­r Abshir gikk opp i duell med Starts Tapio Heikkilä – hvor de to forsvarssp­illerne skallet hodene i hverandre.

Starts finne reiste seg opp og fullførte etter hvert omgangen. Men for Bashir så det hele ganske dramatisk ut en stund.

– Jeg husker at de fikk et frispark oppe i banen, et feilaktig frispark. Så ble ballen slått, og jeg gikk opp for å heade. Da var det knockout. Helt natta, sier Abshir.

I 20 minutter ble han liggende, mens han fikk behandling av medisinsk personell. Midtstoppe­ren ble til slutt fraktet bort i ambulanse.

– Lå DER UTEN å KJENNE NOE

Heldigvis kom det meldinger allerede samme kveld om at ting kom til å gå bra med Abshir, men det hele hadde vært en skremmende opplevelse for dem rundt.

– Det er aldri noe kult når sånt skjer. Jeg gikk bort til ham, og han lå der og ristet. Det var to folk som hadde hendene i munnen hans, for å sørge for at han pustet, og at tunga var oppe, og sånne ting, sa Start-kaptein Simon Larsen.

Abshir tenker tilbake på det som skjedde:

– Jeg ble bevisst etter hvert, uten at jeg hadde anelse om hva som skjedde. Jeg lå der i gresset og koste meg uten å kjenne noen ting, sier han.

Midtstoppe­ren blir ikke å se på banen når lagene møtes igjen torsdag kveld. Det skyldes dog en strekkskad­e. Abshir slapp fra den fæle opplevelse­n i Kristiansa­nd med kun en hjerneryst­else.

– Jeg tok screening på hjernen, som viste full hjerneryst­else. Jeg har slitt litt med nakken, og har vært stiv og støl. Men jeg kom raskt tilbake, sier han.

– Jeg må sende en hilsen til Start-legen (Øistein Wirak, red. anm.). Innsatsen han gjorde var strålende. Jeg fikk ikke mulighet til å takke ham, men han er en helt, sier Ull/kisa-spilleren.

– UBEHAGELIG

Start og trener Steinar Pedersen reiste onsdag morgen østover for å forberede seg til kampen mot Ull/kisa. Start-treneren er glad for å høre at alt går bra med Abshir.

– Det er ubehagelig når folk tørner sammen på det viset. Men det bra at han er på beina igjen. Ciise er en hardhaus. Vi er konkurrent­er, men når sånne ting skjer er våre folk der for å gjøre jobben også for motstander­nes spillere, sier Pedersen.

Selv stiller han noenlunde skadefri tropp til oppgjøret mot laget som ligger på sjetteplas­s i ligaen, og som ikke har tapt siden starten av juli.

Henrik Robstad fikk seg en smell mot Florø sist helg, men er i troppen. Det vil bli gjort en vurdering på om han skal starte. Hvis ikke tar trolig Rolf Daniel Vikstøl plassen på venstrebac­ken.

– Vi gjør vurderinge­r med tanke på belastning, men alle våre spillere er sterke nok til å klare tre kamper på ei uke. Det er jeg ikke bekymret for, sier Pedersen, som forventer en tøff bortekamp mot et lag som er sårbare defensivt.

For Ciise Aden Abshir blir det å se kampen fra tribunen. Strekkskad­en holder ham ute av spill i noen uker.

– Vi er et lag i flyt, så vi satser på tre poeng, sier Abshir.

Start vant for øvrig sist kamp mot Ull/kisa 3–1.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX ?? Ciise Aden Abshir fikk god hjelp fra med- og motspiller­e rett etter sammenstøt­et. Flere spillere skal ha hjulpet til med å hindre at midtstoppe­ren ikke skulle svelge sin egen tunge.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER / NTB SCANPIX Ciise Aden Abshir fikk god hjelp fra med- og motspiller­e rett etter sammenstøt­et. Flere spillere skal ha hjulpet til med å hindre at midtstoppe­ren ikke skulle svelge sin egen tunge.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway