Fædrelandsvennen

RBK tok med Adegbenro i europaliga-troppen

- PETTER RASMUS OG CHRISTIAN SKARE STENDAL

Nysignerin­gen Samuel Adegbenro ble med Rosenborg-troppen til Amsterdam onsdag – det sendte Anders Trondsen ut av Rbk-troppen.

– Det er synd at vi må velge bort en av dem, men vi måtte ta et valg. I de to siste kampene har Milan gått av, og samtidig er ikke Pål (André Helland) med nedover til Amsterdam. Dermed er vi tynt besatt på kantene, og det er bakgrunnen for valget vi har tatt, sier Kåre Ingebrigts­en.

Rbk-treneren skulle gjerne hatt med begge sine to nysignerin­ger når det skal avgjøres om Rosenborg klarer å ta seg til gruppespil­let i Europa League. Det setter UEFAS reglement en stopper for. Det måtte bli enten Anders Trondsen eller Samuel Adegbenro. Valget falt altså på Adegbenro.

– Handler valget også om at Adegbenro har en «x-faktor» du kan trenge mot Ajax?

– Begge har x-faktoren, så det handler ikke om det. Det er sammensetn­ingen av stallen og skadesitua­sjonen som gjør at vi har større behov for en kant, sier Ingebrigts­en.

Adegbenro får dermed en hektisk start på Rbk-karrieren. Tirsdag kveld ble han presentert som ny Rbk-spiller, og to døgn senere kan han fort utgjøre en del av angrepsrek­ken mot Ajax. En angrepsrek­ke som helst bør score mål i Amsterdam for at håpet om gruppespil­l virkelig skal leve før returoppgj­øret på Lerkendal.

 ?? FOTO: RICHARD SAGEN ?? Samuel Adegbenro suser rett inn i troppen mot Ajax. Anders Trondsen ble det ikke plass til.
FOTO: RICHARD SAGEN Samuel Adegbenro suser rett inn i troppen mot Ajax. Anders Trondsen ble det ikke plass til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway