Fædrelandsvennen

Slår tilbake

- GUNN-HILDE ERSTAD

POP Kesha

«Rainbow» Kemosabe / RCA

Det har vært stille lenge fra party-artisten Kesha, og sist vi hørte noe fra henne var med albumet «Warrior» i 2012. Siden da har hun vært opptatt med søksmålet mot hennes tidligere produsent Dr. Luke hvor hun anklaget han for trakasseri­ng og seksuelt overgrep. Nå har hun kanalisert sinnet til et kraftfullt album. Hennes intense og feministis­ke uttrykk er der fortsatt, men lydbildet har endret seg noe.

Sjangre bandes og endrer seg gjennom hele albumet. Det beveger seg mellom fengende poprock under «Let ´Em Talk», pop og soul med blåserrekk­en The Dap-kings Horns i «Woman», minimalist­isk synthpop ala Lorde i «Hymn» og country i «Hunt You Down». Hun har til og med fått med seg Dolly Parton på sangen «Old Flames». Det er tydelig at vi har med en mer voksen artist å gjøre den- ne gangen.

Balladen «Praying» er tydelig skrevet til Dr. Luke hvor hun tømmer seg helt for all frustrasjo­n. Men det er ikke bare alvor her. Teksten til «Godzilla» viser Kesha fra hennes humoristis­ke side.

Albumet i seg selv fremstår som ganske så kaotisk, men sett bort ifra auto-tune og visse nødrim er dette et underholde­nde og et ektefølt album av Kesha. Enkelte låter er uimotståel­ige fengende, og kommer til å være hyppig spilt fremover.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway