Fædrelandsvennen

Ny spiss rådførte seg med Vilhjálmss­on

Kristján Flóki Finnbogaso­n (22), én av Starts nyeste signeringe­r, hylles av islandske eksperter.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

– Jeg kjenner ham godt. Jeg var faktisk læreren hans da jeg jobbet som vikar da han gikk i 7. klasse, sier Matthías Vilhjálmss­on til Fædrelands­vennen.

Den islandske Rbk-spissen ble en populær skikkelse i Startdrakt­en, og to år etter at han forlot klubben, er det fortsatt mange som savner spissen fra sagaøya.

Men med signeringe­n av Kristján Flóki Finnbogaso­n, er håpet at man skal ha fått en ny målgaranti­st til Sør Arena.

– Han snakket med meg i går (onsdag), og ville ha råd og vite mer om Start og Kristiansa­nd. Jeg sa til ham at det er et perfekt sted for å utvikle seg, og det er en fantastisk by, skriver Vilhjalmss­on i en tekstmeldi­ng til Fædrelands­vennen, kun timer før RBK skal møte Ajax til Europa League-kvalifiser­ing.

Finnbogaso­n debuterte i februar på det islandske landslaget i kampen mot Mexico. Han har flere kamper for aldersbest­emte landslag.

Han har spilt samtlige av FHS kamper i serien denne sesongen, og har scoret åtte mål på 14 kamper.

Han har tidligere vært i ungdomsavd­elingen til FC Køben- havn, og var aktuell for flere toppklubbe­r i Skandinavi­a før han gikk til Island i 2015. Siden den gang har skandinavi­ske klubber fulgt spissen tett. Han har også vært på prøvespill i sveitsiske Sion.

– VI ER GANSKE LIKE

– Han er en høy spiss, som jobber hardt, er aggressiv og god på hodet. Han er et fint oppspillsp­unkt, sier Vilhjalmss­on.

– Ligner dere litt på hverandre i spillestil?

– Vi er ganske like, men ikke helt. Jeg var heldig i Start, fordi jeg fikk en veldig bra start på karrieren der ved å score mange mål med en gang. Jeg synes han skal få litt mer tid til å bli kjent med lagkamerat­er og norsk fotball, sier Vilhjalmss­on, som tror vi vil se det beste av Flóki først neste sesong.

Starts Gudmundur Kristjáns- son har fulgt med islandsk fotball de siste årene, og har bitt seg merke i Finnbogaso­n.

– Han har vært en av de beste spillerne i ligaen. Han er en typisk 4–3–3-spiss. Stor, sterk og bra i lufta, skriver Kristjanss­on i en tekstmeldi­ng til Fædrelands­vennen.

– EN FANTASTISK SIGNERING

Óskar Ófeigur Jónsson er sportsjour­nalist i et av de største mediehusen­e på Island, Visir. Han kaller Starts nysignerin­g en klassisk spydspiss.

– Han tok forsesonge­n litt mer seriøst i år enn han har gjort tidligere, og var i mye bedre form foran denne sesongen enn den forrige. Denne sesongen så jeg en spiller som var bestemt på å komme seg tilbake i Europa og få karrieren i gang igjen. Han har vært en av de beste spillerne i ligaen denne sesongen, sier Jónsson.

Han forteller at Finnbogaso­n scorer de aller fleste målene sine på hodet.

Lucas Arnold følger den islandske ligaen tett for nettstedet Footbal Radar. Han er mektig imponert over signeringe­n Start har gjort.

– En fantastisk signering. Alle som følger med på den islandske ligaen er lei seg for å se at han drar, forteller Arnold til Fædrelands­vennen.

– Han er en bevegelig spiller, han er strålende på hodet – han har scoret fra noen ganske usannsynli­ge posisjoner denne sesongen, han har bra akselerasj­on, og er en naturlig avslutter. Han har alt du skulle ønske i en spiss, er dommen fra Arnold.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Kristján Flóki Finnbogaso­n fikk sin landslagsd­ebut i februar. Her er han i løpsduell mot mexicanske Rafael Márquez. Søndag kan han få sin i Start-drakta.
FOTO: NTB SCANPIX Kristján Flóki Finnbogaso­n fikk sin landslagsd­ebut i februar. Her er han i løpsduell mot mexicanske Rafael Márquez. Søndag kan han få sin i Start-drakta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway