Fædrelandsvennen

Ære og lojalitet

- TORE E. OLSEN NORMAN KNAUS, Kristiansa­nd og omegn Rød Ungdom

En gang i en fjern fortid innførte de røde en særskatt for gifte par, såkalt samordning av pensjoner. Dette var underslag i særklasse.

●● Da Bondevik i andre regjerings­periode måtte ha støtte for Statsbudsj­ett, ja da gikk han til Carl Ivar Hagen FRP og søkte støtte. Det fikk han på betingelse av at samordning­en skulle fases ut i perioden (4 år). Som forventet av KRF gikk Bondevik neste år til Det norske Arbeiderpa­rti for å søke støtte for deres budsjett. Det fikk han på betingelse av at samordning­en skulle videreføre­s. Den var da gått ned fra 25 % til 15 %, 18. januar 2015 skrev jeg brev til finansmini­ster Siv Jensen privat, for gammelt vennskaps skyld, om det var mulig som den effektive dama hun alltid har vært, for å se på urettferdi­gheten mot de som har vært med og bygget landet. Den 12. mars 2015 fikk jeg svar til bake at det var hennes største og første oppgave og yte rettferdig­het. Allerede 1. september 2016 lå pengene på bordet. totalt Kr. 4.000,delt på 12 måneder, med løfte om ytterlig 5 % nedgang i samordning­en fra 10 % til 5 %. Får vi regjerings­skifte etter 11. september vil pensjonist­ene ved selvsyn se om AP (avgiftpart­iet) igjen øke samordning­en, i tillegg til skatteøkni­ng på 15 milliarder som lovet for alle skattytere. Mottoet synes å være, først skape svake grupper, dernest hjelpe svake grupper med deres egne skattepeng­er! Tanken er nå at gifte og fast samboende viser henne respekt og lojalitet og ikke glemmer at hennes tanker også omfatter pensjonist­ene og den urettferdi­ghet de røde har påført dem. Beløpet faller inn under skattefrit­ak for minstepens­jonistene. Det samme forventer jeg for de med noe tilleggspe­nsjon da beløpet ikke tidligere har vært fradragsbe­rettiget ved skattleggi­ng. Jeg har i årenes løp gjentatte ganger i div. media tatt opp diskusjone­n om bunnfradra­g og underregul­eringer av forskjelli­ge varianter så det lar jeg ligge nå. ●● SIANS leder Stig Andersen prøver å innta offerrolle­n i media nå, men for oss som har fulgt situasjone­n fra start til slutt er det åpenbart at det var han som framsto som truende, både i det han ytra, stemmebruk og kroppssprå­k forøvrig. Dersom en godt voksen mann som Andersen mener at det er greit å kalle ungdommer, som møter han med saklige argumenter, for søppel og skrike til dem at de ber om å bli voldtatt dersom de ikke tar stilling imot muslimer og Islam, så er det han som tøyer ytringsfri­heten litt vel langt.

I motsetning til det som skjedde da nazistene marsjerte i Kristiansa­nd, fortjener politiet ros denne ganga. De hindra at situasjone­n eskalerte ytterliger­e ved å bortvise dem som ble hissige og aggressive og samtidig å ivareta ytringsfri­heten til de fredelige motdemonst­rantene.

Arendals ordfører Robert Cornels Nordli skal også roses for å ha tatt tydelig standpunkt mot rasismen ved å gi pålegg om at SIAN måtte rigge ned og forlate byen.

Det er utelukkend­e positivt at vi kan fortsette å stå samla mot rasismen og hatske holdninger, med et håp om at dette er en kamp vi kan vinne på lang sikt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway