Fædrelandsvennen

– Det er et sug i gruppa etter a prestere

Etter seks treningska­mper mot blant annet topplag i Norge og Danmark, står Vipers med fem seirer og en uavgjort.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Det er utrolig viktig å vinne kamper. Det betyr mye for selvtillit­en, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen etter seks treningska­mper mot eliteserie­lag i Norge og Danmark.

I Silkeborg søndag ledet han Vipers til 35–30-seier mot vertene, som ble nummer fem i den danske ligaen sist sesong. Danskene har i oppkjøring­en blant andre slått tyske Bietigheim, som Vipers møter i gruppespil­let dersom de kvalifiser­er seg for Champions League.

– Best mot larvik

– Jeg hadde gjerne sett at vi scoret over 40 mål mot Silkeborg. Men vi har hatt mye kamper, trening og reiser i det siste, så forsvarssp­illet i første omgang, med 18 baklengsmå­l, får vi sette på kontoen for litt flatt batteri, sier Gabrielsen.

– Jeg synes vi har levert greit hittil, selv om det er veldig mye som ikke er på plass ennå. Vi har mye å gå på, særlig forsvarssp­illet i går satt ikke som det skulle, sier Kari Brattset.

Den beste kampen hittil leverte de i 28–20-seieren i finalen i Skjærgårds­lekene mot Larvik sist helg.

– Det vi leverte i første omgang der er jeg strålende fornøyd med. Det er utvilsomt den beste omgangen vi har levert, og der har vi en referanse å strekke oss mot, sier Gabrielsen.

har gjort noe helt nytt

Han forteller at han i denne oppkjøring­en har gjort noe som han aldri tidligere har gjort som trener.

– Vi har ikke startet med de samme sju spillerne i noen av kampene. Dette gjør vi for å skaffe oss erfaring med ulike konstellas­joner. I bakhodet har vi hele veien at dersom vi kvalifiser­er oss for Champions League, får vi 14 like viktige kamper på seks uker. Da sier det seg selv at vi må ha mange ulike konstellas­joner å spille på, sier Gabrielsen.

Selv om han er fornøyd med at rekken uten tap blir stadig lengre, understrek­er han også at spillet varierer veldig mye både fra kamp til kamp og i løpet av kampene. Slik sett er han hittil aller mest fornøyd med spillernes innstillin­g.

– Det virker som om det er et veldig sug i hele gruppa etter å prestere. Det er hele essensen i å få et lag til å lykkes. Det må være en sult etter å forbedre seg, og

den opplever jeg i Vipers som fantastisk, sier Gabrielsen.

snaut to Uker til seriestart

Og får støtte av Brattset.

– Samholdet og ønsket etter å bli bedre er ekstremt bra. Der tror jeg vi har tatt et steg fra i fjor, sier landslagss­pilleren.

I dag, mandag, er det 13 dager til seriestart borte mot Glassverke­t 3. september. Brattset mener Vipers i øyeblikket er et bedre lag enn de var for ett år siden.

– Selv om jeg føler vi har mer å gå på, følte jeg akkurat det samme i fjor på denne tiden. Det er ikke sikkert vi er bedre nå enn vi var mot slutten av sesongen i vår, men jeg tror vi er bedre enn på samme tid i fjor. I fjor hadde vi flere nye å spille inn samtidig som vi i år via landslagss­pill kjenner årets nykommere bedre. Jeg tror vi har tatt et steg, sier Brattset.

Den store testen i oppkjøring­en kommer mot Midtjyllan­d tirsdag kveld. Laget med blant annet den norske stjernespi­lleren Veronica Kristianse­n, vant den danske ligaen sist sesong.

– De er et ekstremt godt lag med mye erfaring. Vi kommer til å gå kjørt oss der, sier Brattset.

– Det skal bli spennende å se hvordan vi ligger an, sier Gabrielsen.

PS! Larvik slo i helga HC Gomel 28–23, det vil si det hviterussi­ske laget som Vipers møter i semifinale­n i Champions League-kvaliken i Kristiansa­nd 9. september.

 ??  ??
 ??  ?? I Sakura Hauges skadefravæ­r har Katrine Lunde fått god anledning til å spille seg varm i Vipers-trøya.
I Sakura Hauges skadefravæ­r har Katrine Lunde fått god anledning til å spille seg varm i Vipers-trøya.
 ??  ?? Linn Jørum Sulland er så langt Vipers toppscorer med 28 mål i treningska­mpene.
Linn Jørum Sulland er så langt Vipers toppscorer med 28 mål i treningska­mpene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway