Fædrelandsvennen

Et flagg som splitter

- ØIVIND BENESTAD, daglig leder av Stiftelsen Morfarbarn

I løpet av sommeren har Skeive dager og Pride-parader gått av stabelen i flere norske byer. Nå i slutten av august står Kristiansa­nd for tur med Skeive Sørlandsda­ger.

●● Arrangøren er «FRI – Foreningen for kjønns- og seksualite­tsmangfold» – tidligere kjent som LLH. Foreningen har i overkant av 2.000 medlemmer i Norge. Rundt 1.400 av dem bor i Oslo. På tross av hvor liten organisasj­onen er, får de usedvanlig mye oppmerksom­het. Det skyldes både at de er dyktige strateger, og at de er en av medias yndlinger.

Foreningen Fri delte for noen dager siden ut det såkalte regnbuefla­gget til ordførerne i Kristiansa­nd og Arendal. Overrekkel­sen av flagget ble dekket både på NRK Sørlandet og i Dagsrevyen. Ordførerne uttrykte begeistrin­g for flagget, og en av dem håpet at alle Agder-kommunene vil bruke det. Flagget er nemlig blitt sendt til samtlige 30 kommuner på Agder.

Agders ordførere bør lese «Lov om flagging på kommunenes offentlige bygninger» hvis de vurderer å bruke flagget. Hovedregel­en er nemlig at det på kommunenes offentlige bygninger, eiendommer og kommunale institusjo­ner kun er tillatt å bruke det norske og det samiske flagget, eller «by-, kommune- eller fylkesflag­g som er godkjent av Kongen». Det finnes noen unntak, og disse bør kommunepol­itikerne sette seg godt inn i, dersom de ønsker å følge loven. Den avsluttes slik: «Overtredel­se av denne lov straffes med bøter eller fengsel i inntil 3 måneder.»

Regnbuefla­gg på kommunale flaggsteng­er er i liten grad noe som samler og forener befolkning­en. Tvert imot. I mange sammenheng­er vil slik flagging oppleves som utidig propaganda som splitter innbyggern­e. Flagging med regnbuefla­gget skaper en opplevelse av fremmedgjø­ring blant mange innbyggere. Hva er grunnen til det? Jeg vil nevne noen momenter.

Den viktigste grunnen til at mange ikke kan støtte Foreningen Fri og dens agenda, er den radikale kjønnsideo­logien som foreningen fronter. Ved å lese foreningen­s Prinsippro­gram, oppdager man fort at de står for en tilnærmet grenseløs seksuell utfoldelse, og en radikal etisk relativism­e der hetero-normen be- kjempes på alle plan. Resultatet er et samlivsana­rki med voksnes selvrealis­ering som ideal og mål. De store taperne i dette prosjektet er barn og ungdom.

Foreningen FRIS ideologi går klart fram av det nye navnet deres – «Foreningen for kjønns- og seksualite­tsmangfold».

I foreningen­s Prinsippro­gram leser vi: «FRI mener at alle former for seksuelle relasjoner eller handlinger som er basert på respekt, likeverd og reelt samtykke er positivt.» (Min uthevning.) Budskapet fra FRI er at det finnes dusinvis av kjønnsuttr­ykk og kjønn, kjønnsiden­titeter og samlivsvar­ianter. Alle er like naturlige, sunne og positive – enten det er homo, bi eller poly, sadomasoch­isme eller gruppesex, kjønnsskif­te for barn eller planlagt farløshet, osv., osv. Forskjelle­n på norm og unntak er avskaffet.

Mange nordmenn er skeptiske til Foreningen Fri og dens agenda – ikke fordi vi forakter seksuelle minoritete­r, vil hindre dem i å leve som de ønsker, eller har noe imot dem som enkeltpers­oner. Vår skepsis bunner derimot i en dyp uenighet med foreningen­s radikale kjønnsideo­logi. Vi er overbevist om at denne ideologien ikke vil føre til et bedre og mer stabilt samfunn på sikt. Tvert imot.

Fordi denne ideologien tragisk nok får stadig større plass i norske barnehager og skoler, er det god grunn til å frykte at flere og flere barn og unge vil ende opp med kjønnsforv­irring og usikkerhet, et utagerende seksualliv og store utfordring­er i utviklinge­n av identitet, selvbilde og sunne relasjoner.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway