Fædrelandsvennen

Uriktige opplysning­er

- STEINAR VINDSLAND

Helse- og sosialdire­ktør Wenche P. Dehli ønsker ikke å kommentere denne konkrete enkeltsake­n, utover følgende:

– Vi har et sterkt ønske om at kreftpasie­nter skal få god oppfølging hjemme, og legger best mulig til rette for det. Vi er helt avhengig av korrekte opplysning­er fra sykehuset for å unngå at det blir misforståe­lser. Sykehuset har opplyst oss om at de har et eget team som følger opp hjemmebo- ende pasienter med intravenøs behandling. Det er i tråd med behandling­sansvaret de har. Vi følger opp med hjemmesyke­pleie og praktisk tilrettele­gging.

– Fagdirektø­r Per Engstrand opplyser at OSS i junimøtet vedtok å utrede om avtaleverk­et skal reforhandl­es. Er det riktig grep?

– Som ledere har vi ansvar for at medarbeide­rne har gode retningsli­njer for å håndtere henvendels­er og situasjone­r som til enhver tid oppstår. Kommunene i Agder og sykehuset er enige om at vi skal gjennomgå avtalever- ket med sikte på å forbedre avtalene, gjerne forenkle og presisere der det lett blir misforståe­lser. For kommunene er det viktig at vi har beslutning­smyndighet over egne helsetjene­ster, slik at vi sikrer faglig forsvarlig­e tilbud til pasientene.

– Hva må til for å løse denne uenigheten? – Vi må i hvert fall sikre at misforståe­lser og mangelfull kommunikas­jon ikke framstår som faglig uenighet. Det har begge parter et ansvar for.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway