Fædrelandsvennen

Slår alle rekorder i Ogge

- EIRIN MARGRETHE FIDJE

Kroken på vekta bøyde seg da Helge Johan Johannesse­n veide torsdagens fangst fra Ogge. Til slutt stanset pila på 6,7 kilo.

– Jeg sang ei strofe da, det kan jeg si deg. Og jeg synger ikke ofte, sier Helge Johan Johannesse­n.

Slik oppsummere­r hobbyfiske­ren stemningen i båten da han og kameraten Rune Flåhagen torsdag morgen trakk opp garnet de hadde satt i Ogge kvelden før. Allerede mens garnet fortsatt lå i vannet, skjønte han at det var storfisk på gang. Men at den skulle vise seg å være rekordstor, hadde han ikke sett for seg.

– Det nappet godt i garnet, og kompisen min som var med, var nesten uti vannet for å få den opp. Vi trodde ikke det vi så, sier Johannesse­n.

Hjemme på hytta holdt kona på å få sjokk da de to kameratene kom tilbake med ørreten som målte 78 centimeter fra hale til munn. Rundt magen målte den 50 centimeter.

– Vi måtte fikse litt på bøylen på vekta, for den retta seg bare ut da vi hang den opp. Den ble veid til 6,7 kilo, sier Johannesse­n fornøyd, og legger til:

– Jeg har aldri hørt om større fisk i Ogge.

Det har heller ikke Helge Lun- den, leder for Ogge fiskelag.

– Det er rekord. Jeg vet at det er tatt en på 4,2 og en på 3–3,5 kilo i sommer, men 6,7 kilo er uten tvil rekord, sier Lunden.

Han er likevel ikke overrasket over storfangst­en. For flere år siden ble det satt ut tunhovd-ørret i innlandsva­nnet, som nå har vokst seg så stor at den er blitt rovfisk.

– Jeg hadde ikke blitt overrasket om de hadde tatt en på ti kilo, men det er veldig moro at det nå er bevist at det er så stor fisk i Ogge, sier han.

Nå ligger rekordørre­ten i sin helhet i frysen.

– Den ligger hel i frysen, og blir nok servert ved en stor anledning. Den kan nok mette titolv personer, i hvert fall ti, antar Johannesse­n.

Han kjører som regel med ekkolodd under båten, og har registrert at det jevnt over er mye fisk og storfisk i Ogge. Tidligere har han tatt ørret på 3,7 kilo på stang i området, og forteller at tålmodighe­t utgjør en viktig faktor når de riktig fine fiskene skal tas. Men nå er frysen fylt for ei stund.

 ?? FOTO: STIAN JOHANNESSE­N ?? Helge Johan Johannesse­n viser fram ørreten som ble tatt med garn i Ogge, og veide 6,7 kilo.
FOTO: STIAN JOHANNESSE­N Helge Johan Johannesse­n viser fram ørreten som ble tatt med garn i Ogge, og veide 6,7 kilo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway