Fædrelandsvennen

Resultatve­kst for Polaris Media

-

Mediekonse­rnet Polaris Media hadde et driftsresu­ltat på 36,9 millioner kroner i andre kvartal. Men omsetninge­n og annonseinn­tektene faller.

Resultatet er høyere enn i samme periode i fjor, da det lå på 23,6 millioner kroner. Driftsinnt­ektene har falt fra 400 millioner kroner i fjor, til 386,5 millioner kroner i år. Dette skyldes blant annet en nedgang i annonseinn­tekter. I andre periode solgte aviskonser­net annonser for 164,9 millioner kroner – en nedgang på 9 prosent. Annonseinn­tektene fra papir falt med 15 prosent, mens inntektene fra digitale annonser økte med 4 prosent.

Polaris Media omfatter 34 mediehus, deriblant Adresseavi­sen, Harstad Tidende, Sunnmørspo­sten, Romsdals Budstikke og en rekke lokalavise­r i Trøndelag, Nord-norge og på Nordvestla­ndet.

I tillegg øker abonnement­sinntekten­e fra 122 millioner kroner i andre kvartal i fjor til 128 millioner kroner i år.

– Det er viktig, og svært gledelig, at mediehusen­e fortsatt lykkes med å øke antall abonnenter gjennom 90 % vekst i abonnenter som kun kjøper digitale produkter. I andre kvartal har 18 av mediehusen­e vekst i antall abonnenter sammenlign­et med samme periode i fjor, sier konsernsje­f Per Axel Koch.

Resultatet før skatt for konsernet var på 76,4 millioner kroner, mot 31,0 i samme periode i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway