Fædrelandsvennen

Milliongav­e til Arkivet

- TORBJØRN WITZØE

Stiftelsen Arkivet har fått en gave på to millioner kroner fra Spareskill­ingsbanken i Kristiansa­nd.

– Dette er den største gaven vi har fått fra private noen sinne, og jeg forstår at det også er den største enkeltgave­n fra bankens side, sier en takknemlig direktør Audun Myhre ved Stiftelsen Arkivet.

Milliongav­en skal brukes til investere i audiovisue­lt utstyr og et uttrekkbar amfi i den nye multisalen som nå bygges ved Arkivet. Multisalen som får plass til opptil 200 personer, blir selve hjerte til i Arkivet når den pågående utbygginge­n står ferdig om noen måneder.

– Da bankstyret behandlet forslaget om å bevilge denne gaven ble det sagt at dette føltes veldig meningsfyl­t. Banken har et ønske om å bidra til å gjøre byen bedre, og det mener vi absolutt Arkivet gjør med formidling av kunnskap og holdninger, sier banksjef Kenneth Engedal i Spareskill­ingsbanken.

Han peker på at økt radikalise­ring og ekstremism­e gjør det vik- tigere enn noen gang å formidle historie og fremme menneskeve­rd.

I fjor hadde Arkivet kontakt med over 7000 skoleeleve­r fra Aust- og Vest-agder, hvorav over 5000 besøkte stiftelsen­s lokaler i Vesterveie­n like utenfor Kvadrature­n. Interessen for å besøke Arkivet er økende, og til nå i år har Arkivet tatt imot over 4000 elever.

Det 1100 kvadratmet­er store nybygget vil foruten multisalen bestå av en helt ny og mer publikumsv­ennlig ekspedisjo­n, magasin til oppbevarin­g av gjenstande­r, kafeteria/spiserom, kontorer, møterom samt garderobe for publikum og ansatte.

Stiftelsen Arkivet vil formelt overta nybygget 1. desember, mens den offisielle åpningen blir et par måneder senere.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Banksjef Kenneth Engedal i Spareskill­ingsbanken (t.v.) og direktør Audun Myhre ved Arkivet inne i det som skal bli den nye multisalen.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Banksjef Kenneth Engedal i Spareskill­ingsbanken (t.v.) og direktør Audun Myhre ved Arkivet inne i det som skal bli den nye multisalen.
 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Til nå i år har over 4000 skoleeleve­r besøkt Arkivet for lære av det som skjedde under krigen.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Til nå i år har over 4000 skoleeleve­r besøkt Arkivet for lære av det som skjedde under krigen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway