Fædrelandsvennen

Et lite fargerikt Vennesla

- RUNE TONSTAD

Som en utflyttet homofil venndøl har jeg fulgt debatten som har stormet i det siste angående heising av regnbuefla­gget over kommunehus­et i Vennesla.

●● Jeg blir regelrett flau over hvordan ordføreren i Vennesla og de andre Krf-styrte kommunene oppfører seg. Nå er det på tide å skjære igjennom å heise dette flagget og inkludere alle i bygda. Tro meg, det finnes homofile i Vennesla også.

Det er ikke som om Vennesla er kjent for å være den mest inkluderen­de bygda i verden. Her har innvandrer­e fått føle på fremmedhat ved at noen prøvde å sette huset deres i flammer. Homofile blir mobbet og utestengt. Mennesker med rusproblem­er får ikke den hjelpen de trenger. Det hele viser en fremmedfry­kt som er skadelig for alle innbyggern­e.

Regnbuefla­gget symboliser­er kjærlighet, glede, frihet og samhold. Er ikke dette noe vi vil ha i det norske samfunnet? Til og med vår egen konge har forstått dette. At Norge er fylt av mangfold. «Nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre. Nordmenn tror på Gud, Allah, Altet og Ingenting». Hvorfor ikke vise dette med å flagge regnbuefla­gget noen dager? Ikke skjul deg bak flaggforsk­rifter. I Oslo flagges det over alt under Pride i juni. På rådhuset, på trikken etc. Det er ikke som om vi glemmer flaggforsk­riften resten av året og plutselig flagger med regnbuefla­gget.

Jeg vokste selv opp i Vennesla og vet hvordan det er å vokse opp i et bygdesamfu­nn hvor mangfold ikke eksisterer. Jeg tenker på alle homofile, lesbiske, bifile og transperso­ner som lever i skjul. Fortjener ikke de at de blir sett noen få dager i august og får føle seg ønsket?

Var det ikke Jesus som sa: Kom til meg alle dere som strever? Nå er det KRF ordførerne som strever. Jesus inkluderte alle. Ikke bare de som stemmer KRF og kaller seg gode kristne.

Ta nå og heis det flagget! Kanskje dere får skapt et bedre mangfold i bygda og det vil resultere at flere føler seg velkommen og «kjæme heim». Ja til og med kanskje fyller opp de mange 1000 kvm næringslok­aler som står tomme i Vennesla sentrum.

Ikke vær som kjerringa mot strømmen og si «klippe klippe klippe», når alle de andre sier ja til et mangfoldig og inkluderen­de samfunn. Ha en strålende Pride, Sørlandet. Jeg veiver regnbuefla­gget høyt for dere, og vil si som Lillebjørn Nilsen at vi er alle barn av regnbuen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway