Fædrelandsvennen

Barn av regnbuen

- PETER NICOLAI AASHAMAR, lektor og Grimstad-gutt

Når jeg tenker tilbake på søndagssko­len da jeg var mindre, så er et av mine klareste minner å synge «Barn av regnbuen» sammen med de andre barna.

●● Kirkeassis­tenten tok frem gitaren, og vi hadde lært oss teksten utenat. Det var en fin sang, syns jeg.

«Sammen skal vi leve, hver søster og hver bror, små barn av regnbuen og en frodig jord».

Lillebjørn Nilsen via Peter Seeger lærte oss om en viktig verdi. Han lærte oss at det viktigste er å leve sammen og ta vare på jordkloden på tvers av forskjelle­r, det være seg religion, etnisitet eller seksualite­t.

«Barn av regnbuen» handler om nestekjærl­ighet. I likhet med sangen handler Skeive Dager, Pride og regnbuefla­gget om kjærlighet, toleranse og mangfold. Det er selvsagt lov å være uenig i hvordan folk lever livene sine, men det betyr ikke at vi skal nekte dem å leve slik. Da Knut Arild Hareide gikk i toget under Oslo Pride i fjor, sa han at det var fordi det ikke er ok å drepe andre, uansett hvordan de lever. Det forklarer litt hva Pride handler om.

Det er kort tid siden høyreekstr­eme og nynazister demonstrer­te i Kristiansa­nd under parolen «Knus homolobbye­n». Det er derfor et spesielt uheldig signal fra Krf-ordførere i Grimstad, Vennesla, Audnedal og Evje og Hornnes å nekte å nekte å heise regnbuefla­gget.

Jeg vil oppfordre ordførerne i disse kommunene til å heise regnbuefla­gget til topps under Skeive Sørlandsda­ger, eller at folk gjør det selv i håp om ytterliger­e toleranse og mangfold.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway